Nissan op het Autosalon Brussel 2016

nissan-leaf-30kwh-2015_01

Nissan heeft wat kleine aanpassingen en een volledig nieuw model. Het eerste is een uitbreiding van de range van de elektrische LEAF, het tweede is de NP300 Navarra.

Nissan kan dankzij aanpassingen aan de accu - tegenwoordig 30 kWh sterk - een grotere autonomie aan de dag leggen. De LEAF rijdt vanaf nu 250 km ver op één laadbeurt. Meer heb je niet nodig, lijkt het ons.

Een andere nieuwigheid is de NP300 Navarra pickup. Een poosje geleden al testgereden door collega Yves, en nu kan ook jij even in de laadbak van dit werkpaard gaan zitten. De V6 diesel werd vervangen door een 2.3 viercilinder met 163 of 190 pk.

Nissan wil ook de mening van het publiek horen bij de Sway, een conceptcar die de voorloper moet worden van een model ter grootte van de Micra en de Juke.

Daarnaast kan je nog altijd een kijkje nemen bij de Juke, de Qashqai, de X-Trail en de Pulsar.

Wie het wat vermogender zoekt, gaat langs bij de Nismo-afdeling. Daar zie je de GT-R met zijn 600 ongetemde paarden, de 370Z in zijn opgezette vorm en ook de Juke RS. Die krijgt tegenwoordig 218 pk onder de kap.

Nissan zie je in Paleis 4 van Brussel Expo. Ons overzichtsartikel voorziet je van alle praktische info over het autosalon.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws