Private Lease erg in trek bij Fiat, Kia, Opel, Peugeot en Toyota (Salon Brussel 2016)

lease-car-orig

UPDATE: Ook smart doet mee.
Opvallend op het autosalon: de (her)intrede van private lease-formules, waarbij je als paritculiere klant een wagen voor een bepaald bedrag per maand huurt, inclusief extra kosten. Nederland promoot het al langer, en nu zijn ook de Belgische invoerders op de kar gesprongen.

Zo is er de Fiat Tipo 1.4 95 pk Opening Edition die je voor 359 euro/maand kan leasen. In dat bedrag zit de omnium verzekering vervat, onderhoud en technische reparaties, bandenwissel van zomerbanden, BIV en rijtaks, financiering en intresten en de administratie rond het voertuig. Ook krijg je wegenbijstand in heel Europa en stelt men een gratis vervangwagen ter beschikking bij immobilisatie.

Bij Opel kozen ze een aantal weken terug al voor de private lease-formule. Het succes dat de Corsa haalde zette Opel ertoe aan om de private lease-formule door te trekken naar het hele gamma. In januari loopt een specifieke campagne die zich focust op bepaalde versies van de ADAM, Corsa en Astra. Een vijfdeurs Opel Corsa Enjoy 1.2 ECOTEC (70 pk) is bijvoorbeeld te huur vanaf 199 euro per maand, inclusief btw (max. 24 maanden en 20.000 km). Een ADAM Jam heb je vanaf 247 euro per maand onder dezelfde voorwaarden, de Astra Edition 1.0 ecoFLEX kost je maandelijks 316 euro.

Peugeot gaat in zee met DirectLease voor private lease van hun kleine wagens. Een Peugeot 108 Access heb je daar voor 178 euro per maand, voor 10 euro extra heb je de Active-versie. Kia surft trouwens ook op die golf, want de Picanto kost je bij DirectLease 188 euro per maand. Een contract loopt hier op 36 of 48 maanden.

Renault wil je met de Clio 1.2 Authentique laten rijden vanaf 199 euro per maand.

Toyota neemt dan weer het plan van Opel over. Zo werken ze samen met Lease Plan en Media Markt om hun eerste stappen te zetten in de private lease. Tussen 8 en 24 januari kan je kiezen tussen twee modellen in private lease. De Toyota Aygo kan je leasen vanaf 179 euro per maand, terwijl je het grotere broertje, de Toyota Auris, kan leasen vanaf 279 euro per maand. Let wel op, de leaseperiode loopt hier telkens over 36 maanden (3 jaar) en de prijs is afhankelijk van het aantal gereden kilometers per jaar.

UPDATE

Ook smart vervoegt zich in het rijtje met zowel de fortwo als forfour. Beide modellen prijst het submerk van Mercedes aan voor 199 euro per maand (tot 75.000 km). Net zoals bij de meesten zit daar de financiële huur, taksen (BIV, rijtaks), onderhoud, winterbanden en verzekering bij in.

De aangekondigde prijzen gelden in de meeste gevallen tot het einde van januari 2016.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 16:18
afbeelding van Quin

Bij Mini op autosalon eens offerte gevraagd en blijkbaar doen zij dit ook.

fonske 10:14
afbeelding van fonske

Renault en Dacia bieden het ook aan, maar er is voorlopig geen promotie rond!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws