Morgan denkt aan morgen met EV3 [Genève 2016]

morgan-ev3-2016_01

Het Britse Morgan denkt aan de toekomstige generatie en lanceert haar elektrische variant van de geinige 3 Wheeler op het salon van Genève. Die heeft nu buiten die drie wielen ook een elektrische motor aan boord.

Een driewieler, dat is bij Morgan eigenlijk geen nieuwigheid meer want de laatste jaren kon je er al ééntje bestellen bij de Britten. Wel nieuw is het feit dat de V-Twin-motor wordt ingeruild voor een setje batterijen en elektrokracht.
Omgerekend naar pk's levert de EV3 daardoor 63 pk. Klinkt niet als veel, maar vergeet niet dat de EV3 amper 500 kilogram op de weegschaal zet.

morgan-ev3-2016

De range? Die stuikt op 241 kilometer dankzij de 20-kWh-batterij. Een sprintje naar de honderd werk je dan weer in volledige stilte af in 9 seconden. Over prijzen rept het merk met nog geen woord. Al zou het vergelijkbaar moeten zijn met de huidige driewieler. Gok dan ook op zo'n 35.000 euro.

morgan-ev3-2016

Visueel herken je de EV-variant door het gebrek aan een verbrandingsmotor vooraan (logisch?), de EV-striping over het lichaam en de geinige doorkruiste jerrycans op de flank.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws