Honda draait Johnygehalte naar 11 met Civic Type-R concept (live in Parijs 2016)

honda-civic-type-r-2017-prototype-parijs-2016-1010

De huidige Civic Type-R is dan nog niet zo lang records aan het vernielen op de Nürburgring, Honda droomt toch al luidop van zijn opvolger. Daarvan tonen ze een conceptversie van in Parijs. Die tilt het visuele Johny-gehalte alvast naar een nog hoger plan.

Toegegeven, als er één auto is die mag uitpakken met twijfelachtige styling, dan is het wel de Honda Civic Type-R. Want de huidige generatie is een wonder der voorwielaangedreven natuur. Wonderen die deels worden behaald door die absurde styling. Zijn opvolger vaart alvast niet al te ver weg van die denkpiste, getuige de concept die Honda neerzet op het autosalon van Parijs.

Die gebruikt de nieuwe generatie Civic als basis en zwiert daar net zoals voordien heftig opsmukwerk rondom. Misschien wel iets te herkenbaar knip-en-plakwerk, want de velgen en spoiler lijken recht van de huidige versie te komen.

honda-civic-type-r-2017-prototype-parijs-2016

Moeten we Honda tenslotte nog één tip geven; laat die triple-uitlaat maar thuis liggen. Want voor een - naar alle waarschijnlijkheid - 2liter turboblok is dat misschien iets té heftig. Alhoewel, bestaat "té heftig" in Hondaland?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws