Deze vijf uit L.A. zijn interessant voor Europa

Los-angeles-autosalon-premieres

In de coulissen van het autosalon van Los Angeles staan maar liefst 50 nieuwe blikken metaal te popelen om zich in vol ornaat te tonen aan de wereld. De volgende vijf zijn daarbij ook interessant voor Europa. Kijk je mee (uit)?

Even een verduidelijking; al getoonde modellen, zoals de Jaguar I-Pace Concept en instap-Panamera, zetten we niet in de lijst, ook al zullen die zeker belang hebben in Europa. Onderstaande lijst is voorbehouden voor premières die zich wel nog achter de coulissen verbergen. Waardoor we net zoals jullie vaak het raden hebben naar de looks, specs en motorisaties.

Daarnaast moeten ze ook enige affiniteit met Europa hebben. Want zo'n Dodge RAM 1500 Eebel Mojave en Chevrolet Spark Activ mogen dan interessant zijn, een echte Europese doorbrak ligt niet voor hun voeten. Daarom ook dat we door de +50 inzendingen van LA snuisterden en terug kwamen met deze 5 waar we sterk naar uit kijken:

Alfa Romeo Stelvio

alfa-stelvio-teaser

Met een beeld van de Stelvio-pas laat Alfa Romeo geen twijfel bestaan: het Italiaanse merk zal op Amerikaanse bodem de Stelvio SUV voorstellen aan het grote publiek. Dat die SUV de naam draagt van een weggetje waar de gemiddelde Amerikaan nog nooit van gehoord heeft, dat draagt enkel bij aan het mythische imago van Alfa in Amerika. Evenwel een zeer belangrijke auto voor de Italianen. Want zo'n Giulia is leuk, de wereld snakt naar een SUV.

Mazda CX-5

 mazda-cx-5-teaser

Nog zo'n SUV waar de wereld reikhalzend naar uitkijkt. Want mocht de CX-5 in 2011 de gloednieuwe Kodo-designlijn en SkyActiv-technologie van het merk delen met de wereld, dan katapulteert Mazda amper 5 jaar na datum generatie twee naar de voorgrond. Het strafste van al, niemand heeft een idee welke lijnen ze gaan toveren op de compacte SUV maar dat het zwierige lijnen zullen zijn, dat staat nu al vast.

Mercedes-Maybach S 650 Cabrio

mercedes-maybach-s650-cabrio

Hadden we net de Amerikaanse verkiezingen gewonnen, we zouden ons zelf trakteren op zo'n S 650 Cabrio. Want een S-Klasse Cabrio met nog meer luxe in verwerkt, we zouden niet weten waar Mercedes het moet steken. Daarom zijn we ook ontiegelijk benieuwd of deze Maybach variant zijn waarschijnlijk exponentieel hoge prijs waard is. Dat ze verkocht geraken, dat is bijna een zekerheid, zeker omdat Mercedes de wagen limiteert op 300 stuks. Schaarsheid verkoopt, vraag dat maar aan Playboy.

Porsche 911 RSR

porsche-911-rsr

Eentje waar je niet de baan mee op mag maar die je wel over het circuit zal zien scheuren. De 911 RSR is er ééntje voor de LM GTE-groep, of anders gezegd; voor de uithoudingsraces. Het gerucht gaat dat deze variant, die amper 3 jaar na de vorige verschijnt, zal gebruik maken van een middenmotor. Waardoor het blok niet meer helemaal achteraan de Porsche bengelt.

Jaguar XF Sportbrake (gerucht)

jaguar-xf-sportbrake

De vorige generatie XF had er één, de nieuwe krijgt 'm gelukkig ook. Wat juist? Een stationwagenafgeleide. Straf, want het zag er een tijdlang niet naar uit dat Jaguar nog graten zag in dat segment. Moeten we de roddels geloven, dan zal Jaguar die XF Sportbrake voorstellen in L.A.. Al bevestig Jaguar dit nieuwtje niet. Wat er ook van zij, in 2017 zou het model wel op de markt moeten verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws