Is deze Toyota GT86 Thunder Grey zeldzaamste op de Heizel? (Autosalon Brussel 2018)

toyota-gt86-Thunder-Grey-edition-2018-Autosalon-Brussel

De Bugatti Chiron de meest zeldzame productiewagen die je op het autosalon van Brussel tegen kan komen? Denk maar opnieuw! Want Toyota heeft deze GT86 Thunder Grey Ltd. Edition en daar worden amper 5 exemplaren van gebouwd voor België.

Oké, we geven toe, uiteindelijk is het gewoon een opgepompte versie van een al bestaand model maar de GT86 Thunder Grey Limited Edition - wat een naam eigenlijk - wist toch onze aandacht te trekken op het salon. Waarom? De badge achterop die pronkte met '1/5'. Want inderdaad, Toyota plant maar 5 exemplaren van deze editie te verkopen voor een prijs van 37.880 euro 't stuk. Wat die meerprijs van 4.480 euro ten opzichte van een gewone GT86 je geeft?

Stopkracht.

Het is te zeggen; Toyota trekt uiteraard de aandacht met de obligatoire speciallekes. Denk aan de Thunder Grey- lakkleur - waarmee je meteen weet waar deze editie zijn naam haalde - en unieke striping op de flank en op de motorkap. Dan is er ook nog de aluminium spoiler achterop, 17-duims lichtmetalen velgen, Alcantara interieur en gelimiteerde sleutelhouder, we kid you not.

toyota-gt86-Thunder-Grey-edition-2018-Autosalon-Brussel

Allemaal aandachtgedoe natuurlijk. Nee, wat deze Thunder Grey de moeite maakt zijn de opgewaardeerde remmen van Brembo, waardoor je toch wel enkele tienden/ seconden van je circuittijd moet kunnen schaven. Dan ook meer paarden onder de kap? Wel, laten we die vraag beantwoorden met een andere vraag; heeft Toyota al ooit meer paarden onder de kap van de GT86 gestoken?

toyota-gt86-Thunder-Grey-edition-2018-Autosalon-Brussel

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:05
afbeelding van Techno Patat

Heel spijtig eigenlijk. Ik had em meer gegund dan dit... het kon een heldje worden in de autowereld.
En nu is het eigenlijk een beetje een kneusje geworden die ik enkel zie staan op het salon en heeel af en toe eens op een evenement.
Ondertussen zijn we al zover gekomen dat er bij elke nieuwe speciale editie zelfs al niet meer gevraagd wordt of hij eindelijk iets extra van doen heeft of als het gewoon weer een eindwerk van een bachelor auto design is dat ze uitbrengen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws