Deze doen ook nog mee (Brussel 2018)

Autosalon-Brussel-2018-auto

Het salon draait op volle toeren en alle bolides krijgen een plaats in deze wereld. De volgende inzendingen verdienen ook een deel van de spotlight maar kunnen niet meteen ergens geplaatst worden in onze autofans-plannen. We zullen eens kijken in de rayon: “overige”. Al hoeft dat niet negatief te zijn. Verre van.

’T snel gerief

Snelle wagens van over de hele wereld die wat meer kosten dan 30.000 euro -waardoor ze niet in onze eerder lijst mogen- maar ook niet de exclusieve titel van dreamcars kunnen dragen. Toch zijn ze vaak publiekslievelingen en schoppen ze het meermaals tot een cultstatus. Hierbij denken we aan de Ford Mustang, Ford Focus RS, Volkswagen Golf GTI en R, Subaru WRX STI, Seat Leon Cupra R en Honda Civic Type-R. Elk op hun eigen een legende (soms in wording) voor de “sportschoen dragende” jeugd.

ford_mustang_gt

De Exclusieve Duitser

Kuier je over het salon dan zou je bijna denken dat er niets anders ter beschikking is. Audi zet bijna hun volledige RS-lijn in een rood kleurtje op de stand. De kans is wel groot dat je bankrekening dezelfde kleur aanneemt na het aanschaffen van zo'n PK-bom. BMW volgt de hype en gooit op zijn beurt de M-modellen in de spotlight. Maar liefst 4 M-ekkes kunnen we bij deze Duitsers bekijken. AMG mag natuurlijk niet ontbreken op het salon en hun aanwezigheid zal niet onopvallend voorbij gaan! Het aantal AMG’s doet de RS-en en M-en verbleken. Wat een prachtig zicht, zo'n verzameling!

mercedes_amg

Belgie, het land van de SUV’s en crossovers

Autofans kon moeilijk 35 SUV’s om te zien uit haar pen laten vloeien, want we weten dat jullie er toch naar gaan kijken. Wij, Belgen, en de rest van de wereld zijn verzot op de hoge zitpositie en dat is duidelijk te zien aan hoeveel energie en budget dat autofabrikanten inzetten op deze markt. Wagens van alle hoeken van de wereld zijn binnen deze klasse te zien. Van Jaguar, over Suzuki tot Jeep en Maserati krijgen veel bekijks.

suzuki_vitara_s

De sedans

Ben je geen fan van al dat hoog gerief? Er zijn natuurlijk nog steeds sedans terug te vinden op het salon. Dat had je niet verwacht hé, naast al dat SUV-geweld. Na even zoeken stoten we toch op enkele unieke beelden van de typische familiesedan. Denk maar even aan die retesnelle Kia Stinger GT, de duivelse Jaguar XJR 575, de klassieke schone Volkswagen Arteon en de allernieuwste Opel Insignia. Laten we de Tsjechen niet vergeten, de aanval op deze markt noemt daar Skoda Octavia RS245. Keuze genoeg dus.

jaguar_xjr_575

Autosalon

Naast de bolides op vier wielen staat er ook nog wel wat anders. Bijvoorbeeld op twee wielen en zelfs zonder wielen. Nee geen jetski’s of hovercrafts, maar horloges en andere kostbaarheden. Want de meeste automerken hebben naast al dat geweld op de baan ook een heleboel merchandise dat je als fan kan kopen. Horloge van Maserati of een schaalmodel van je favoriete Audi? Niets is gek genoeg en zolang er een logo op staat zijn er altijd kopers voor deze speeltjes.

horloge_maserati

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws