Hyundai steekt de draak met Tesla in Genève

hyundai-elon-geneve

Grote afwezige op het autosalon van Genève? Tesla. Grote aanwezige? Hyundai. Zelfs met een nieuwe elektrische crossover die +400 kilometer ver moet geraken. Waardoor de Koreanen het niet konden laten om draak te steken met baas van Tesla, Elon Musk.

Een lekker robbertje merkenoorlog. We kunnen het smaken. Het is wat de ingenieurs van Audi, BMW en Mercedes drijft om steeds elkaar de loef af te steken. Iets minder voor de hand liggend is een vete tussen Hyundai en Tesla. Toch mag die er volgens de Zuid-Koreanen komen, want aan de Palexpo in Genève (waar het autosalon door gaat) kon Hyunai het niet laten om Elon Musk uit te dagen. Specifiek met de nieuwe Kona Electric die dankzij een batterij van 64 kWh op papier 470 kilometer ver moet geraken, voor - hoogstwaarschijnlijk/ hopelijk - een fractie van de Tesla-prijs.

Flauw of geinig van Hyundai? Deze banner?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 18:18
afbeelding van andre123

haha hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind

4g63 20:03
afbeelding van 4g63

't Is iets dat de groep nogal heeft gedaan met Toyota. Toen Kia zo'n 10j geleden met 7j garantie kwam stond er hier op Kia's reclamepanelen: 'Sorry toyota'

Fab 17:41
afbeelding van Fab

Als je dit doet doe het dan wel goed en kom niet met specificaties die Tesla in 2012 al haalde. Ondanks de prestatie die beter is dan veel concurrenten zet Hyundai vooral zichzelf voor schut.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws