Porsche loodst 911 Speedster in productie

2019_porsche_911_speedster_productie_02

Na het retrogeïnspireerd studiemodel van het afgelopen Goodwood Festival of Speed, heeft Porsche nu een moderne interpretatie van de 911 Speedster meegebracht naar de beursvloer van Parijs. Toch is dit nog niet het finale productiemodel. Dat zien we pas volgend jaar.

Het stond in de sterren geschreven dat er een productieversie zou komen van de nieuwe 911 Speedster. Maar precies hoe dit er zal uitzien weten we nog steeds niet. Voor Parijs heeft Porsche alvast een tweede studiemodel gebouwd, ditmaal in Guards Red en met een hoop meer moderne accenten zoals 21-duims velgen in RSR-stijl en een zwart lederen interieur. Samen met de bevestiging dat de Speedster volgend jaar ook daadwerkelijk gebouwd zal worden, heeft Porsche ook het productieaantal van 1.948 exemplaren bekend gemaakt.

2019 Porsche 911 speedster productie

Da is uiteraard een knipoog naar het geboortejaar van de Duitse sportwagen- (of was het SUV?) constructeur. De 991 911 Speedster zal bovendien de eerste Porsche zijn die met zogenaamde 'Heritage Design Packages' zal kunnen geleverd worden. Naar de precieze inhoud van die pakketten is het voorlopig gissen. Maar in de praktijk komt het erop neer dat je de Speedster verder dan ooit zal kunnen personaliseren.

2019 Porsche 911 speedster productie

Voorts is deze rode Speedster gelijk aan het zilver/witte exemplaren dat op Goodwood gepresenteerd werd. Het chassis en de motor zijn dus nog steeds afkomstig van de 991.2 GT3, inclusief een handgeschakelde zesbak. De PDK-automaat zal naar verluidt niet beschikbaar zijn. Andere fraaie details zijn de verkorte voor- en zijruiten, carbon koetswerkpanelen en de centraal geplaatste vuldop voor de benzinetank. De productiestart is voorzien voor midden 2019. Al zijn vermoedelijk alle exemplaren reeds lang en breed besproken.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws