Hyundai kleurt buiten de lijntjes met Kite concept op autosalon Brussel (2019)

hyundai kite salon 2019

Saai kan je de line-up van Hyundai nog bezwaarlijk noemen met gerief zoals de i30 Fastback, i30 N en nieuwe Sante Fe met polariserende looks. Het Koreaanse merk kleurt echter nog een stukje verder buiten de lijnen met de Kite. Een... conceptbuggy? Jawel, een conceptbuggy.

Vergeet de i20 WRC, Belgische trots Thierry Neuville zou met deze Kite aan de start van het rallykampioenschap moeten verschijnen. Berg die droom echter al maar op, want deze Kite is vooral een van de pot gerukte stijlstudie in samenwerking met studenten aan de Istituto Europeo di Design in Turijn.

hyundai kite salon 2019

Hoe van de pot gerukt? Wel, laten we zeggen dat je deze Kite nog niet in zijn finale vorm gezien hebt. Zo transformeert hij van beach buggy voor twee naar een jetski voor één. Straffe koffie schenken ze daar in Turijn. Al toont het wel dat Hyundai zich steeds zelfverzekerder voelt op Europese bodem en zich daardoor ook bezig durft houden met gekke uitspattingen. Niet meteen bij de dealer verwachten, deze Kite. Wel gewoon van genieten op het autosalon. En als je daar toch bent, stop dan eens bij de i30 N Fastback, misschien wel hét tofste speelgoed van het salon.

hyundai kite salon 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jelledr 12:10
afbeelding van Jelledr

Maft gewoon. Heb er toch ook even stilgestaan. Zoiets zie je niet vaak! En dan nog te zeggen dat de futuristische velgen van OZ zijn. Een keertje een ander ontwerp dan de superturismo.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws