Dit zijn de 5 grootste kortingen van het Autosalon

clio-iv

Het Autosalon. Dat is niet alleen auto’s kijken maar ook auto’s kopen. Nieuwe en minder nieuwe modellen spreken daarbij tot de verbeelding. Al zijn het uiteraard die laatste die prijstechnische het meest interessant zijn. Autofans speurde de Expo-hallen af op zoek naar de 5 grootste kortingen.

Afgelopen jaar moest je bij Alfa Romeo zijn voor de grootste korting in absolute getallen. Maar liefst 30.000 euro ging er van de nieuwprijs van een 4C. Een opvallend cijfer dat meteen ook de zwanenzang zou inluiden van de nochtans unieke coupé/spider met middenmotor en carbon monocoque. Dit jaar hebben we niet meteen zulke opvallend geafficheerde kortingen kunnen vinden. Maar percentagegewijs vallen er niettemin toch nog heel wat zaakjes te doen.

Citroën C3 (33% korting)

citroen c3

Naast quasi alle modellen met de grootste kortingen schuilt het feit dat ze eindereeks zijn. En dat is bij de compacte C3 niet anders. Dit jaar brengt Citroën immers een facelift van de guitige citadine, waardoor de Fransen maar liefst 1/3 van de prijs doen. Sacrebleu!

Opel Corsa (33% korting)

opel corsa

Hetzelfde verhaal bij de collega’s van Opel waar de Corsa (E) gebradeerd wordt en er een flinke hap van de prijs gaat. Al pakt de marketingafdeling het hier net iets anders aan door uit te pakken met speciale feestmodellen die het 120 jarige bestaan van het (ex) Duitse merk vieren. Daardoor krijg je op de meeste Opels bijzondere voorwaarden. De Corsa scoort echter het best met het meeste uitrusting tegen de laagste prijzen.

Renault Clio IV en Captur (Tot 35% korting)

renault clio 4

Ook bij Renault regen het kortingen en dan vooral wat betreft de evergreen Clio en de B-segment crossover/SUV Captur. Beide modellen worden dit jaar afgelost door gloednieuwe versies, waardoor de huidige stock er nog in ijltempo door moet. Als gevolg geeft Renault extreme kortingen van 30% en meer. Wie dus in de markt is voor een kleine SUV of hatchback, doet er zeker eens goed aan bij Renault te passeren. Tenzij je liever wacht op de nieuwe modellen natuurlijk.

Volkswagen Golf (30% korting)

volkswagen golf

Wie volumemodel zegt, zegt automatische ook Volkswagen Golf. En zeker in Belgiê waar het model allerminst aan populariteit verloren heeft. De zevende generatie, die op zich al een lichte evolutie was van de zesde generatie, zal dit jaar worden ingeruild door een gloednieuwe MK 8. En dat betekent dat Volkswagen met kortingen strooit van maar liefst 30%. Al hebben we zo’n flauw vermoeden dat dat niet het geval zal zijn voor de bijzondere GTI TCR

Zelf een offerte gekregen voor een nog straffere korting? Laat het ons, en de andere lezers, dan zeker weten!

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Wilfried Van denBosch 09:17
afbeelding van Wilfried Van denBosch

Dan is de zoektocht niet volledig, bij Peugeot loopt de korting op tot 37% zelf bij de garagehouders.

Stefan 11:17
afbeelding van Stefan

Fiât ducato L2H2, korting van om en bij €15000 tegenover catalogusprijs 31000
, bijna 50% dus.

Jelledr 11:45
afbeelding van Jelledr

Wat zijn de merken die het minst korting geven? Wil dat graag eens vergelijken.

Ik ken er niets van maar t lijkt wel of dit makkelijk te manipuleren is.
Ze zetten gewoon hun basisprijs zonder korting zodanig hoog, met voldoende speling om naar beneden te kunnen komen. Puur om de korting “groot” te laten lijken.

Op de Hyundai i40 benzine ook bijna 28%

Diedrik Moës 12:05
afbeelding van Diedrik Moës

Sinds wanneer kopen we een korting? We kopen een auto... Man man man

andre123 12:05
afbeelding van andre123

de hoogste tijd voor een politiek met nettoprijzen.
die kortingenpolitiek werkt alleen maar verwarrend en misleidend.
eigenlijk worden de mensen gewoon bedrogen,prijzen kunstmatig hoog zetten om met hoge kortingen te goochelen.....
bizar,maar velen blijken het leuk te vinden.

Giel Oosterhof 12:33
afbeelding van Giel Oosterhof

Ja prijs van het voertuig zo hoog houden, om dan grote korting te geven. Heb een offerte gehad voor het auto salon, toen was hetzelfde voertuig goedkoper dan op het auto salon . Die doen maar gewoon wat om de verkoop hoog te houden. Vroeger moest je voor een diesel méér betalen nu is dat omgedraaid.
En dan zijn ze maar bezig over het milieu .

Nick 12:08
afbeelding van Nick

@autofans,
Hoezo Opel een "ex" Duits merk? Omdat ze nu ik Franse handen zijn? En daarvoor in Amerikaanse dus? Als je het zo bekijkt zijn ze al sinds 1929 niet meer Duits, dus onnodige commentaar..

andre123 16:13
afbeelding van andre123

die redenatie klopt maar half,gm is inderdaad amerikaans,maar in een opel zaten maar weinig gm onderdelen,gewoon omdat het merendeel niet kompatibel is met de europese markt;
hierdoor werd de meeste ontwikkeling door opel in duitsland gedaan...
peugeot gaat heus zoveel mogelijk peugeot komponenten gebruiken voor de opels,
vandaar dat opel nu op zo korte termijn wel winst maakt,wat gm gedurende 10 tallen jaren niet lukte?dus ja opel is zo duits als een samsung gsm,wat ze ook beweren of is volvo volgens u een belgisch merk?

Hugo De Raet 15:40
afbeelding van Hugo De Raet

Ik wil weten welke nieuwe automodellen uitkomen in 2020. Geen elektrische en hybride-wagens, maar enkel stadsauto's en wel tegen een degelijke prijs.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws