RIP autosalons: IAA Frankfurt trekt amper meer bezoekers dan Autosalon Brussel

IAA Frankfurt 2019 bezoekersaantallen visitors

Editie 2019 van de Internationale Automobilausstellung (IAA) in Frankfurt heeft zijn deuren gesloten. Totaal aantal bezoekers: 560.000. Dat is amper meer dan de meest recente ‘grote’ editie van het Autosalon in Brussel. In 2018 zakten meer dan 542.000 bezoekers af naar de Heizel.

Het lijstje met afwezigen op de afgelopen IAA was bijna even lang als het lijstje met merken die wél present tekenden: de volledige alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, de voltallige FCA-groep, de PSA-groep – behalve Opel, want natuurlijk Duits – de Toyota-groep, Suzuki, Mazda, Tesla, Volvo, Aston Martin, Bentley, Rolls-Royce en Ferrari.

Derde minder

Daarmee is het salon van Frankfurt nu ook officieel in hetzelfde bedje ziek als het salon van Parijs, waar de IAA mee afwisselt. In 2018 stuurden ook daar heel wat merken hun kat in plaats van hun kar. De vorige editie van de IAA in Frankfurt, in 2017, was nog goed voor vlot 810.000 bezoekers. Editie 2019 trok dus een derde minder bezoekers.

IAA Frankfurt 2019 bezoekersaantallen visitors

Deze jaargang van het salon van Frankfurt kreeg heel wat protest van klimaatbetogers, maar dat is niet de enige reden voor de tegenvallende bezoekersaantallen. De voornaamste reden is het concept van het klassieke autosalon, dat steeds meer onder druk staat. Constructeurs willen immers niet meer te fors investeren in grote beurzen, waar ze de aandacht voor hun primeurs moeten delen met andere merken. In Frankfurt beraden ze zich intussen over de toekomst van de IAA.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 18:50
afbeelding van Jelledr

Wat hadden ze verwacht? Zal alleen maar minder worden. Besparen, besparen en besparen. Binnenkort gaan we nog moeten besparen op het aantal ajuinen dat we nuttigen. Om de uitstoot naar beneden te halen.

andre123 08:48
afbeelding van andre123

besparen?
is het niet omdat ze jaren boven hun stand geleefd hebben en met geld gesmeten hebben?
GROOT GROTER GROOTST....
MOOI MOOIER MOOIST.......
om dan te constateren dat hun showke meer kost dan het opbrengt?
grootheidswaanzin heeft al veel kapot gemaakt,en jobs gekost.
mss hoog tijd om eens te denken back to basic?
laat de show achterwegen en concentreer u op waar het over gaat
DE WAGENS

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws