Alle Dream Cars van het autosalon Brussel (2020)

-

Jazeker, ook dit jaar kun je met een speciaal ticket weer de hele salonperiode terecht in Paleis 1 voor de Dream Cars Expo. Wij gaan eens kijken wat voor lekkers de Heizel dit jaar te bieden heeft.

Een eerste vaststelling op deze Dream Cars Expo: de rich and famous denken duidelijk nog niet aan kleiner, milieuvriendelijker en elektrischer.

Aston Martin DBX

Zeker Aston Martin niet. Dat denkt vandaag in de eerste plaats aan overleven, en heeft dus eindelijk zijn eerste SUV klaar. Een gegarandeerde bron van inkomsten, en dus mag deze DBX het opnemen tegen de Rolls-Royce Cullinan, de Lamborghini Urus, de Porsche Cayenne, de Bentley Bentayga, enzovoort. Krijgt deze moneymaker exposure en dus een cameo in de nieuwe Bondfilm die over enkele maanden in de cinema komt? Wel, naar verluidt... niet.

aston martin dbx autosalon brussel 2020

Toyota GR Supra

Over films en money gesproken: de Toyota Supra heeft een groot deel van zijn cultstatus ongetwijfeld te danken aan zijn rol in The Fast & The Furious. Maar voor een opvolger van die cultauto had Toyota helaas geen money. Aankloppen bij BMW leverde deze GR Supra op. Het platform is dat van de BMW Z4, net als drieliter zescilinder en de versnellingsbak. Vooral binnenin is dit eigenlijk gewoon een BMW. Maar met de rest deed Toyota zijn eigen ding.

toyota gr supra autosalon brussel 2020

Alpine A110 S

Concurrentie uit Japan, dat zien ze in Frankrijk natuurlijk niet graag komen. Niet dat ze daar zenuwachtig over hun chaise longue moeten schuiven, want met de A110 bracht Alpine in 2018 een geweldige rijdersmachine uit. Afgelopen jaar kwam daar een letter bij: de S. Wat die precies betekent? 40 pk extra, tot 292 in totaal, een stijvere ophanging, breder rubber en dus een aangepast rijgedrag. Wij zijn dus kandidaat voor een rijtest, Alpine. S’il vous plaît?

alpine a110s  autosalon brussel 2020

Porsche 718 Spyder

Juich, beste puristen: de zescilinder is terug in de Cayman en de Boxster! Of liever: in de Cayman GT4 en deze 718 Spyder. En Spyder, dat betekent natuurlijk dat mooie gewelfde cabriodak. En vooral een meer hardcore versie van de 718 Boxster, met atmosferische 4.0 zescilinder en een manuele zesbak. Jawel, het kan in 2020 nog steeds, maar dan moet je er wel minstens 96.170,80 euro voor over hebben. Inderdaad, komma 80.

porsche 718 Spyder autosalon brussel 2020

Bugatti Type 55

Als het niet op een eurocent meer of minder aankomt, dan kun je altijd terecht bij veilinghuis Bonhams. Dat haalde deze Bugatti Type 55 naar de Dream Cars Expo, een juweeltje uit de jaren 30 met een 2.3 achtcilinder en 130 pk. Andere tijden, nietwaar? Nu, als je er zo een in je verwarmde en bevochtigde garage wil hebben, dan moet je dus bij Bonhams zijn. En hopen dat er niemand 4 miljoen biedt, zoals in 2018. Of 10 miljoen, zoals in 2016. Enneuh... 10 miljoen? Daar heb je al snel 3 van die Chiron Sports voor.

bugatti Type 55 autosalon brussel 2020

Ferrari F8 Tributo

Maar laat ons eerlijk zijn: wie de EuroMillions wint, die kiest wellicht voor zijn kinderdroom, en koopt een Ferrari. Afgelopen jaar lanceerden de Italianen deze F8 Tributo, de opvolger van de 488. Dat betekent dus een V8 centraal achterin. Nog geen hybride ondersteuning zoals in de LaFerrari: hier zorgen opnieuw twee turbo’s voor maar liefst 720 pk. En uiteraard: deze F8 Tributo komt er opnieuw als Spider.

ferrari f8 tributo autosalon brussel 2020

Genty Akylone

Je ziet ze vooral op het salon van Genève, maar ook hier in Brussel staat er een: zo’n kleine onbekende constructeur die groots uitpakt met een van de pot gerukte hypercar. Meestal gaat zoiets nooit in productie, maar de medaille voor moed en doorzettingsvermogen gaat naar het Franse Genty. Al sinds 2012 schuimt Genty er beurzen mee af, nu ziet het ernaar uit dat deze 1.200 pk sterke hypercar in 25 stuks zal worden geproduceerd.

genty akylone autosalon brussel 2020

Pal-V

En als we het dan toch over van de pot gerukte dingen hebben, dan kunnen we niet om dit heen. Wat dit is? De Pal-V, deels auto, deels helikopter. Zo’n idee kan natuurlijk alleen maar van bij onze noorderburen komen. Want jawel, deze Pal-V Liberty is zo Hollands als Andre Hazes Jr en kroket uit de muur. 500.000 euro voor de Pioneer Edition, 300.000 euro voor de Sport Edition, daar kun je al behoorlijk wat kroketten mee uit de muur halen.

pal-v autosalon brussel 2020

Krugger FD

Wij laten onze noorderburen ons natuurlijk niet de loef afsteken. Want België slaat terug met... de Krugger FD. Gebouwd door Luikenaar Frédéric Bertrand, gefinancierd door twee zakenmensen, Fornieri en Dupont. Het resultaat mag er wezen: er zit jaren 30 in, er zit art deco en industrialisme in... en er zit ook een 6 liter W12 van Bentley met elektromotor in. Een man naar ons hart, die Frédéric Bertrand.

krugger fd autosalon brussel 2020

Polestar 1

Afsluiten doen we met dit andere visuele meesterwerk: de Polestar 1. Polestar, dat is natuurlijk het elektrische dochtermerk van Volvo, en deze One hun eerste product. Geen volledig elektrische auto, maar wel een plug-inhybride met elektrisch rijbereik van 125 kilometer. Heel veel koolstofvezel en heel veel design. En ook heel veel geld: 157.500 euro. Eerlijk gezegd: had ik dat geld, dan zou ik dat liever uitgeven aan die Jaguar E-Type die Autoworld hier heeft staan. En daar laten we je nu even op kwijlen.

polestar 1 autosalon brussel 2020

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws