Hoezé: SsangYong zet haar Korando op CNG! - Autosalon Brussel 2020

SsangYong Korando CNG Autosalon Brussel

De gloednieuwe SsangYong Korando is één van dé verrassingen van de laatste maanden. Een crossover die zonder scrupules een vuist kan maken tegenover de concurrentie. SsangYong voert de druk nu nog wat op met een CNG-versie.

Bij SsangYong België zijn ze niet vies van CNG. Terecht, want in ideale omstandigheden kan het goedje perfect emissievrij opgewekt worden. Daarnaast: CNG is goed voor de portefeuille van de klant. Want voor een auto op CNG betaal je ook nog in 2020 geen rijtaks en BIV, daarenboven kost CNG een serieus stuk minder aan de pomp.

Korando CNG

Het was dan ook een vanzelfsprekendheid dat SsangYong haar nieuwe Korando (RIJTEST) uit zou rusten met een CNG-installatie. Die ombouw gebeurt lokaal en laat zich baseren op de Korando met de 1.5-liter TGDi benzinemotor. De benzinetank blijft ongewijzigd, wel komen er 3 bijkomende gastanks in de koffer met een volume van 10 liter.

SsangYong Korando CNG Autosalon Brussel

Daardoor kan de Korando 220 kilometer ver geraken puur op CNG. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de reguliere benzinetank om op te rijden. Van range anxiety is hier dus hoegenaamd geen sprake. Prijzen voor de Korando op CNG? Vanaf 22.990 euro. De speciale wrap waarmee de Korando op het autosalon werd uitgedost is gelukkig niet verplicht.

SsangYong Korando CNG Autosalon Brussel

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws