Mitsubishi Outlander PHEV rijdt je rijk [Gesponsord]

mitsubishi outlander phev autosalon 2020

Bij Mitsubishi hebben ze een formule op de stand die je rijk rekent door te rijden met de Outlander PHEV.

Dé plug-inhybride underdog in autoland blijft nog altijd de Mitsubishi Outlander PHEV. Ook op het Autosalon in Brussel is de stand rijkelijk bezaaid met PHEV's. Tussen die modellen zet Mitsubishi een interactief touchscreen, de Outlander PHEV Savings Calculations waarop je zelf kan berekenen wat je bespaart op je brandstofkosten als je voor zo'n Outlander PHEV zou kiezen.

mitsubishi outlander phev autosalon 2020

We deden daar de proef op de som en kozen voor onze eigen benzinewagen, een kranige Audi A2, omdat dat nu eenmaal het makkelijkst rekent. 40 kilometer woon-werkverkeer aan 6,7 liter per 100 kilometer benzineverbuik, dat tikt al aan. De laatste keer dat we voltankten was dat aan 1,38 euro per liter E10. Geef die gegevens in via de schuiver en je leest af dat je met zo'n Mitsubishi Outlander PHEV al snel 2.500 euro zou besparen aan brandstofkosten over drie jaar tijd. Op 1 jaar zou dat dan een dikke 800 euro zijn.

25 minuten of 7 uur

De Outlander PHEV is een plug-inhybride die de motor pas echt aanspreekt wanneer de accu volledig leeggereden is. De wagen kan 45 kilometer volledig elektrisch rijden, al kan je daar nog wat kilometers bijplakken als je het regeneratief remmen slim gebruikt en aldus de accu onderweg weer wat laat bijladen. Dus, als je dagelijks minder dan 45 kilometer rijdt, dan kan je hem gewoon 's avonds op het stopcontact aansluiten. Via een 230 (8A)-stopcontact laad je hem volledig op in 7 uur tijd. Heb je wat minder tijd, dan kan je hem in 4 uur tijd opladen via de laadpaal die een gecertificeerd installateur bij jou plaatste. Nog minder geduld? De snelladers langs de snelweg laden je accu op tot 80% van de capaciteit in slechts 25 minuten.

mitsubishi outlander phev autosalon 2020

De Outlander PHEV is beschikbaar vanaf 41.740 euro. Met de saloncondities die tot 31 januari gelden kan je nog een salonkorting van 2.600 euro scoren, met daarbovenop een voorwaardelijke overnamepremie van 1.500 euro voor je oude auto.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
GLENN 00:04
afbeelding van GLENN

Dus in jou voorbeeld moet je eerst €35000 betalen om nadien €800 per jaar te besparen. OK dan ... :-D

Ik vermoed dat Mitsubishi iets anders in gedachten had als verkoopspraatje ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws