Autosalon Brussel 2020: Hyundai promoot 7 aandrijvingen

hyundai autosalon brussel 2020

Hyundai heeft een aparte manier om het gamma te promoten. Niet één, twee of drie, maar liefst zeven aandrijvingen bieden ze aan in hun gamma. Die nemen we even onder de loep.

1. Benzine

Als je de aandrijvingen hieronder bekijkt, lijkt de benzinemotor wel uit een dinosaurustijdperk te komen. Toch is de benzinemotor actueler dan ooit en kiezen veel consumenten voor de overstap naar een verbrandingsmotor op benzine. Op de Hyundai-stand vind je 'm onder meer nog terug in de i30 SW 1.4 GDi.

hyundai i30 wagon gasoline autosalon brussel 2020

2. Diesel

Diesel zit dezer dagen in de hoek war de klappen vallen. Toch is voor de veelrijder de dieselmotor nog altijd de beste keuze. Ook bij Hyundai vind je hem terug in verschillende modellen. Op de stand in Paleis 6 zie je hem bijvoorbeeld terug in de Santa Fe, aangedreven door een 2.2 CRDi.

hyundai santa fe diesel autosalon brussel 2020

3. Mild Hybrid

Mild Hybrid is de combinatie van de dieselmotor met een kleine 48 volt elektromotor. Die laatste kan de motor niet alleen aandrijven maar zorgt wel voor een korte boost in vermogen, terwijl hij de dieselmotor bijstaat bij accelereren. Het 48 volt-systeem er voor zorgt dat het verbruik en C02-uitstoot daalt met maximaal 11 procent volgens NEDC 2.0. De mild hybrid is te vinden in de Tucson, zowel met 1.6 CRDi als met 2.0 CRDi.


4. Hybrid

De hybrides gooiden een tijdje geleden de knuppel in het hoenderhok. Bij Hyundai vind je deze motorcombinatie van benzine en elektrisch in de Kona Hybrid en de Ioniq Hybrid.

hyundai kona hybrid autosalon brussel 2020

5. Plug-in Hybrid

De Ioniq Plug-in Hybrid is de stekkerversie van de Ioniq Hybrid die we hierboven beschreven. Hij zorgt ervoor dat je verbruik een flinke duik neemt als je braaf elke avond je batterij vol laadt, zodat je de dag nadien weer elektrisch kan gaan rijden. Volgens Hyundai kan je met een volle benzinetank en één enkele laadbeurt 1.100 km ver rijden.

hyundai ioniq plug-in hybrid autosalon brussel 2020

6. Elektrisch

Beschikbaar op de Kona Electric en Ioniq Electric. Eenmaal opladen brengt de Kona Electric 64 kWh 449 kilometer ver, de Kona Electric 39 kWh rijdt 289 kilometer ver, de Ioniq Electric doet 311 kilometer op één acculading.

hyundai Kona electric autosalon brussel 2020

7. Fuel Cell

De Fuel Cell is de meest toekomstgerichte technologie bij Hyundai. De Koreanen zijn nog druk bezig met de ontwikkeling en commercialisatie van het systeem, vandaard dat je er nog de hoofdprijs voor betaalt. Vergeet echter niet dat de Nexo ook op andere vlakken vooruitstrevend is; hij parkeert zich bijvoorbeeld zelf, terwijl jij naast de auto staat.

hyundai nexo fuel cell autosalon brussel 2020

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws