Autosalon vanuit je luie zetel 2021: de nieuwigheden van Volvo

Dit jaar geen autosalon, maar niet getreurd. De automerken geven namelijk toch nog salonpromoties op hun gamma. Wij tonen je wat de nieuwigheden bij Volvo zijn.

Het afgelopen jaar hebben we allemaal binnen gezeten, al werkten automerken naarstig verder aan de verjonging van hun aanbod. Voor Volvo was het een vrij rustig jaar, met vooral de ogen op de XC40 Recharge gericht.

De Recharge is er dan ook in twee smaken, de plug-in hybride en de volledig elektrische XC40. Al komt de volledig elektrische versie toch pas aan de oppervlakte piepen, ondanks het feit dat hij al een tijdje werd aangekondigd. Verder was 2020 vooral facelifttijd. Zo kregen de S90, V90 en V90 Cross Country een verjongingskuur waarvan je amper opmerkt dat ze er is.

Nee, bij Volvo moet je het vooral onderhuids gaan zoeken. Zo was er de aankondiging dat diesel een steeds kleinere rol in het gamma zal krijgen, om uiteindelijk helemaal te gaan uitdoven. Al wilden ze dat nog niet met zoveel woorden gezegd hebben omdat de leasingklant dan op zijn achterste poten zou gaan staan. De facelifts van verscheidene modellen, zoals de XC90 luidden wel de intrede van diverse mild hybrid-motoren in.

Ook meldde Volvo dat de voertuigen voortaan begrensd zouden zijn op 180 km/u. Voor de verkeersveiligheid maar ook omdat de volledig elektrische Volvo's dan niet met schaamrood op de wangen moeten verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws