Hyundai's V2L-laadoplossingen als deel van huis van de toekomst

hyundai vehicle-to-load V2L

Nu de gasprijzen steil de hoogte in gaan en elektriciteit tegenwoordig niet meer zeker is, lijken we in een negatieve spiraal terecht gekomen. Voor elk probleem zijn er echter oplossingen. Ken je bijvoorbeeld al 'vehicle-to-load'? Dat is een technologie waarbij elektrische wagens als batterij dienen voor andere toepassingen.

Niet alleen Vehicle-to-Grid (V2G) is een interessante toepassing op de Hyundai Ioniq 5. Dat de wagen als accu kan dienen voor een woonhuis, wil ook zeggen dat hij kan dienen als accu voor andere doeleinden.

V2L op verplaatsing

Je vlees bakken op een elektrisch vuur in the middle of nowhere? Het kan. Net als je elektrische grasmaaier van stroom voorzien of een elektrische pomp aandrijven maar je kan er ook je laptop of koelbox mee van stroom voorzien.

Allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat de stroom niet van het net gehaald hoeft te worden wanneer de vraag - en de verkoopprijs - het hoogst is. Bij de Hyundai Ioniq 5 levert de V2L aansluitng 3,6 kWh, genoeg om een 55 inch scherm 24 uur te voorzien van stroom.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws