Opel op het Autosalon van Brussel 2023: alleen stekkerwagens

Opel Astra Sports Tourer GSe

Opel heeft zijn elektrificatie een tandje hoger geschakeld en zal enkel stekkerwagens meebrengen naar het Autosalon van Brussel 2023. Onder de EV's en plug-in hybrides zitten ook de nieuwe sportmodellen met het GSe-label.

Opel wil tegen 2024 een geëlektrificeerde versie hebben van elk model in zijn gamma, een doel dat bijna is behaald: enkel de Crossland is nog uitsluitend met verbrandingsmotoren te bestellen. Tegen 2028 moet het hele gamma dan volledig elektrisch worden. Een duidelijke toekomstvisie die wordt onderstreept door het aanbod dat het merk met de Blitz meebrengt naar de Brussels Motor Show: enkel plug-in hybrides en volledig elektrische wagens zullen te zien zijn in Paleis 5, waar Opel samen met de andere Stellantis-merken zijn stand zal krijgen.

GSe en Electric

Dat elektrificatie niet per se saai hoeft te zijn, zelfs bij een nuchter merk als Opel, willen ze in Rüsselsheim bewijzen met de nieuwe GSe-modellen. De Astra GSe is er zowel als hatchback en als Sports Tourer en krijgt een 225 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn, een aangepaste ophanging en specifieke bumpers en velgen. Die sportiviteit combineert hij echter met een normuitstoot van amper 25 g CO2/km. De Opel Grandland GSe is niet zo nieuw, ook de plug-in hybride van voor de facelift had al 300 pk, maar in dit geval zijn er specifieke 19-duims velgen, Koni-schokdempers en een optionele zwarte motorkap die aansluit bij het zwarte dak.

De Astra zal ook in zijn elektrische vorm te zien zijn op de Opel-stand, waarbij men nu spreekt van de Astra Electric. Die haalt een rijbereik van 416 km dankzij zijn zuinige elektromotor van 156 pk en zijn batterij van 54 kWh. Diezelfde aandrijflijn zit sinds kort ook in de Opel Mokka Electric (en dus niet meer Mokka-e), waardoor de compacte SUV nu tot 406 km op een lading kan afleggen - bijna 70 km meer dan voordien. Tenslotte zijn ook de lichte bedrijfsvoertuigen van Opel tegenwoordig beschikbaar met een elektrische aandrijflijn, van de kleine Combo-e tot de grote Movano-e. De nieuwe naamgeving is blijkbaar nog niet doorgedrongen tot bij de bestelwagens.

Alle Opel-modellen op het Autosalon van Brussel 2023

  • Opel Astra GSe
  • Opel Astra Sports Tourer GSe
  • Opel Grandland GSe
  • Opel Astra Electric
  • Opel Astra Sports Tourer Electric
  • Opel Mokka Electric
  • Opel Corsa-e
  • Opel Combo-e
  • Opel Combo-e Life
  • Opel Vivaro-e
  • Opel Movano-e
  • Laatst gepubliceerd

    Reacties (2)

    Plaats een reactie
    Kevin E 19:05
    afbeelding van Kevin E

    Zonde dat de nieuwe Corsa electric er nog niet staat. Peugeot duwt andere Stellantis merken naar achter. Jammer!

    Adriaan 17:04
    afbeelding van Adriaan

    Staat toch gewoon in het lijstje? Onder de Mokka

    Uw reactie

    Recente reacties

    acce 2024

    Laatste rijtesten

    Alle rijtesten

    Laatste reportages

    Alle reportages

    Laatste nieuws

    Alle nieuws