VW Up! Milano Taxi concept

Na de recente geruchten in verband met een overname tussen Volkswagen en Alfa Romeo heeft het Duitse merk nu hun nieuwste conceptcar de naamduiding Milano meegegeven. Bij de Italiaanse werknemers van Alfa Romeo zal deze naam niet in goede aarde gevallen zijn, maar bij de Duitsers kan het duidelijk wel. VW heeft de inspiratie voor de naam opgehaald bij de kleuren van de hedendaagse taxi's in Milaan.

VW stelt hun nieuwe conceptcar, de VW Up! Milano taxi voor. De Up! Milano taxi is een elektrische auto die met opgeladen batterijen een afstand van 300 km zou moeten kunnen rijden. Zoals bij de meeste hybride/elektrische auto's zit er in de Up! een lithium-ion batterij van 85 kw. De Up! Milano taxi zou 3,73 m lang, 1,60 m hoog en 1,66 m breed zijn. De elektrische VW zou maar 1.500 kg wegen. De VW Up! Milano taxi is uiterst praktisch door zijn grote schuifdeur, heeft rechts vooraan wat bagageruimte en in het midden van de auto bevindt zich een multifunctioneel touchscreen, waarop zowel passagier als chauffeur de belangrijkste info kunnen aflezen

. Volkswagen wil tegen 2013 voor het eerst een volledig elektrische auto in het gamma hebben, naar alle waarschijnlijkheid zal de Golf die eer te beurt vallen.

(via: autocar.co.uk)

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 19:53
afbeelding van Wim

leuk ding

Sven 22:26
afbeelding van Sven

Maxi Milano had ik een mooiere benaming gevonden...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws