Mercedes heeft drie nieuwe concepten klaar

Mercedes heeft haar inzendingen voor de Los Angeles Design Challenge bekend gemaakt, de Smart 454 Weight Watch Technology en Maybach eRikscha. Initieel was het de bedoeling het Mercedes Bione concept in te zenden. Dat fantasierijke concept haalde het niet en zal ook niet op de stand in Los Angeles pronken. De "Biome" werd getekend door Hubert Lee (die ook verantwoordelijk was voor de tweede generatie CLS en het F800 Concept) in de designstudio in Carlsbad te California.

De Los Angeles Design Challenge werd zeven jaar geleden opgestart als onderdeel van de LA Motorshow. Het aantal deelnemers was tot dit jaar beperkt tot de grotere automotive design studio's in zuid California, dit jaar mogen ook Duitse en Japanse studio's meedoen. Er gelden echter wel enkele voorwaarden voor je inzending. Zo moet het concept een veilige, compacte 2+2 zitter zijn met een maximum gewicht van 454 kilogram.

Het Mercedes Biome concept weegt slechts 394 kilogram, is veilig maar biedt een 1+2+1 zitconfiguratie. De bestuurder zit centraal middenin, in het midden zitten twee passagiers en nog een derde passagier zit centraal achteraan. Het concept is in totaal 4020 mm lang en 2500 mm breed. Hubert Lee hamert erop dat het concept niet in productie gaat en een grote fantasie is.

Mercedes Biome Concept
Mercedes Biome Concept

 

Maybach DRS concept

Bij Maybach kunnen ze blijkbaar enkel tekenen, want van produceren komt er al een tijdje niets meer in huis. Ook dit concept is veel gepraat maar weinig concreets. Het Maybach DRS (Den-Riki-Sha) moet extreem luxueus en extreem licht zijn. Dit concept zal dan weer wél deelnemen aan de Los Angeles Design Challenge, samen met die Smart 454 Weight Watch Technology. De Maybach DRS weegt de maximaal toegestane 454 kilogram. De vierzitter zou het eerste natuurlijk geproduceerde voertuig ooit zijn, iets met DNA en organische toestanden. Veel bla bla waar niemand iets van begrijpt dus. Wat we wel begrijpen is dat hij kan worden aangedreven door op de pedalen te trappen. Retro.

Maybach DRS concept
Maybach DRS concept
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 19:50
afbeelding van Yvesw

In mijn tijd noemden we een pedaal aangedreven voertuig nog gewoon een fiets.
Maybach denkt er weer anders over...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws