Alfa Romeo TZ3 in kleine serieproductie

Alfa's TZ3 gaat in productie, weet AutoBild te vertellen. De kleine sportwagen werd in 2010 voorgesteld in Villa d'Este en viel daar blijkbaar zo goed in de smaak dat hij zal worden geproduceerd als verzamelstuk. Het uiteindelijke productiemodel neemt wat afstand van de concept. Zo neemt de TZ3 voortaan de basis over van de Dodge Viper, terwijl de concept nog gebaseerd was op Alfa Romeo's eigen 8C. Daardoor wordt de TZ3 breder, langer... en zowat 600 kg zwaarder dan het concept. Naar alle waarschijnlijkheid zal men ook voor de motor kiezen voor een Amerikaanse basis.

De 8.4l V10 uit de Dodge Viper lijkt hier de grootste kanshebber. Dat verklaart meteen ook de gewichtsstijging, aangezien het chassis het verhoogde vermogen van zowat 612 pk de baas moet kunnen. De concept car had 420 pk ter beschikking. 

Het productiemodel wordt voorgesteld op Pebble Beach in augustus, de eerste geproduceerde exemplaren moeten begin 2012 de fabriekshallen verlaten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 11:37
afbeelding van Quin

Nice! Volgende stap is de Duettottanta in productie krijgen :p.

Techno Patat 18:21
afbeelding van Techno Patat

vet! als verzamelobject is this as high as it gets!! hoewel, dump die v10 en lepel een italiaanse motor erin plz!!!

Anonieme gebruiker 09:10
afbeelding van Anonieme gebruiker

wrm zou je in hemelsnaam een amerikaanse motor een een italiaanse auto steken, fiat is goed bezig om alfa romeo te verneuken.
Dan is het beter dat alfa romeo in handen van VAG komt. btw 8.4 liter en toch maar 612 pk eruit halen? lijkt vrij slechte motor in mijn ogen

Kenny 10:14
afbeelding van Kenny

@ Anonieme: ik ken de motor niet, maar indien atmosferisch, is dat nog niet zo slecht. Hoewel, Amerikaanse motoren kennende, there's no substitude for cubic inches :-)

Deze Alfa is weer een prachtkar, maar wordt idd ferm vern**kt door de USA-toevoegingen. Hij verliest zo echt z'n identiteit, een V8 of geblazen V6 zou meer op z'n plaats zijn geweest.

Sven 10:31
afbeelding van Sven

t is die van de Viper hé. en in America there is no substitute for cubic inches. vrijheid wordt daar afgemeten aan de cilinderinhoud van je wagen.
Dat verklaart natuurlijk niet waarom ze niet bij Ferrari of Maserati gaan shoppen zijn. qua architectuur hebben ze ook voor die 8.4 V8 heel wat aanpassingen moeten doen, dus daar zal het niet aan liggen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws