Mercedes toont A-klasse Concept (2011)

Mercedes werkt aan een opvolger van de A klasse, en daar toont ze ons nu de eerste beelden van, althans van de conceptvariant. Net geen vier jaar geleden, nog voor het Autofans-tijdperk, ging er nochtans het gerucht dat Mercedes zou stoppen met de productie van hun kleinste. Maar niets is minder waar. De nieuwe A-klasse, intern M270 genoemd, zou met zijn nieuwe lijnenspel beter dan ooit in het gamma moeten passen. Zo merken we meteen de hoekige en agressieve snoet op, die we vandaag op de E-klasse, CLS en zelfs SLS zien. Ook in profiel zijn de lijnen zeer herkenbaar. Achteraan herkennen we meteen de grootste concurrent, de Audi A1.

Onder de kap zou de A klasse, onder andere, een BlueEffeciency 2.0 liter viercilinder krijgen, die zou zo'n 210 pk sterk zijn. Dat blok wordt gekoppeld aan een dubbele koppeling, die de kracht naar de voorwielen voert. Mercedes zal het A-klasse concept voorstellen op de autoshow in Shanghai en die van New York dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 12:33
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Hopelijk behouden ze die knappe lijnen in het productiemodel, want dit ziet er heel goed uit!

Techno Patat 15:29
afbeelding van Techno Patat

hmm, alles behalve mis, de achterkant moet nog wel bijgeschaafd worden, maar de voorkant (en vooral de koplampen) ziet er gelikt uit!!!

Quin 16:41
afbeelding van Quin

Knap design, maar een merk als Mercedes heeft volgens mij niet genoeg durf om dit zo op de markt te gooien.

Het zogenaamde 'flame surfacing' trekken ze hier wel een beetje tot in het extreme :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws