Wereldpremiere: Audi A3 e-Tron concept voorgesteld in Shanghai

Zopas werd op de Shanghai Motor Show de Audi A3 e-tron concept voorgesteld aan het beurspubliek. Dit model is een plug-in hybrid variant van de toekomstige A3 sedan die we reeds in concept vorm konden zien op het Autosalon van Genève.  Hybride kan dan al saai in de oren klinken, dat doen de specificaties van deze concept car allerminst. Onder de motorkap ligt een 211pk sterke 1.4 TFSI motor gekoppeld aan een 27pk sterke elektromotor. Samen goed voor 238pk!

Deze 'groene' sedan kan dan ook straffe prestaties voorleggen. Een sprintje naar de 100 km/u vraagt slechts 6.8 seconden van uw kostbare tijd en de topsnelheid bedraagt een vlotte 231 km/u. Schakelen doet de automatische 7-versnellingsbak S-tronic voor u. De autonomie van de Audi A3 e-tron plug-in hybrid bedraagt zo'n 54km als je puur elektrisch rijdt. Dat zou net moeten volstaan voor enkele dagdagelijkse verplaatsingen.

Omdat het oog ook wat wil, hebben de designers van Audi er wel voor gezorgd dat deze geitenwollensokken- A3 er ook wat pittig uitziet. Dat uit zich in de sportief gelijnde bumpers en de knappe 20 inch lichtmetalen velgen.

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws