Volvo patenteert Universe concept: vlaggenschip in de maak!?

Het lijkt alsof er bij Volvo een kentering staat aan te komen. Daar waar de komst van een superlimousine van het Zweedse merk begin vorig jaar nog bijzonder onwaarschijnlijk was, komt nu het nieuws dat Volvo de Universe concept gepatenteerd heeft. Dit kan maar twee dingen betekenen.

Ofwel zien we in deze patent tekeningen alvast een ruwe schets van de volgende generatie S80, ofwel voegt Volvo gewoon nog een extra model toe aan de top van haar gamma. Aan het lijnenspel van de Universe concept te zien zou die tweede optie best mogelijk zijn. Deze nieuwe top-Zweed zal dan de strijd kunnen aanbinden met ultra hippe premium modellen als de Audi A7 en de Mercedes CLS bijvoorbeeld. Welke naam dit model dan zou krijgen is nog lang niet zeker. Her en der duikt alvast de benaming S100 op.

via WCF

Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 09:15
afbeelding van Wim

maken die handel

Mesoerrie 13:33
afbeelding van Mesoerrie

In China houden ze van lange wagens. Gezien Volvo van het Chinese Geely is, is een nieuw Volvo topmodel een logisch gevolg.

B4 19:26
afbeelding van B4

Aangezien Volvo meer premium wil worden, zit dit er dik in. Zou ook een aangename nieuwkomer zijn bij het vooral Duitse trio A8-7-S

Techno Patat 14:09
afbeelding van Techno Patat

Jup, en gezien het XC-90 succes (had ik ook niet zien aankomen) kan dit wel een verkoopstoppertje worden hoor! Want ik ken eigenlijk wel enkele mensen die een deftigere auto willen maar die niet naar de 'Premium' merken willen gaan! Dus dan blijft er over: Passat CC, Honda Legend (maken ze niet meer dacht ik?), VW pheaton, ???

Ik moet al eens goed denken voor een auto die wel een stapje verder dan de gewone auto is maar niet premium!

Yvesw 16:24
afbeelding van Yvesw

@Patat: Dacia Logan...

Techno Patat 17:23
afbeelding van Techno Patat

I rest my case

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws