Citroën Numéro 9 toont toekomst DS-lijn

Citroën introduceert de DS-lijn deze maand in China en daarvoor nemen ze deze dikke Numéro 9 mee. Hij heeft wat weg van de Metropolis Concept maar is een stukje kleiner. De naam mag dan wel anders zijn dan verwacht, Citroën maakt van bij het begin duidelijk dat de wagen tot de DS-lijn behoort.

Men wil er ook mee laten zien dat het merk verfijnder voor de dag zal komen in de volgende DS-modellen, de bewoordingen in het persbericht laten dat blijken.

Onder de kap een 1.6 THP benzinemotor met 225 pk en 275 Nm. Die wordt bijgestaan door een elektromotor die nog eens 51 kW en 200 Nm toevoegt. Een goeie 295 pk in totaal dus, goed voor een 0-100 sprintje in 5,4 seconden. De elektromotor drijft de wagen gedurende 50 km volledig zelfstandig aan, in drie en half uur is de accu terug opgeladen aan een gewoon stopcontact. Rij je zowel de batterij als de benzinetank leeg, dan moet een verbruik van 1,7l/100 km mogelijk zijn. De wagen beschikt verder over vierwielaandrijving.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
knobeeZ 10:05
afbeelding van knobeeZ

knap... die wordt nog de mijne! alhoewel die dakspoiler mij niet 100% aanstaat...

Anonieme gebruiker 10:22
afbeelding van Anonieme gebruiker

ik denk dat hij in het echt met iets minder spectaculaire motorisaties zal komen. in ieder geval: ik ben fan van deze citroen!

Yvesw 11:08
afbeelding van Yvesw

*insert vloekwoord* dit ding is ongelooflijk!!!! Respect voor Citroën dat ze deze dingen daadwerkelijk op de markt brengen (i.p.v. van flauwe afkooksels te maken van conceptwagens zoals het de laatste 10 jaar gebeurde in de auto-industrie). En nog dieper respect voor mensen die hem kopen zoals hij op de persplaatjes staat (full option wrs). Ongelooflijk knap ding!

@Wax: Overdesigned bestaat niet :p Zeker niet in de leasingmarkt (waar deze wagen sowieso niet echt gaat bestaan denk ik)... Daar is design net belangrijk! Maar de motor is er minder interessant. Voor te werken in de leasemarkt moet er een 1.6 diesel in. En dat zou zonde van de wagen zijn...

Quin 12:27
afbeelding van Quin

Wat een lekker wagen, zeg. Citroën is goed bezig!

Challanger 18:35
afbeelding van Challanger

Knap staaltje van design. Trouwens, de volledige DS reeks is qua looks vrij divers wat vandaag toch
eerder uitzonderlijk is. Bovendien nog trendy ook en vooral eens wat anders dan "geeuw" Audi

Anonieme gebruiker 17:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

Citroen maakt altijd mooie concepten maar dat zie je niet trg in hun line-up

Yvesw 17:16
afbeelding van Yvesw
berre 12:14
afbeelding van berre

doet mij toch wel wat denken aan een VW Scirocco qua lijnen maar zeker een knappe wagen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws