Dit is de BMW Zagato Coupé

Op Concorso d’Eleganza Villa d’Este kan je als merk maar beter uitpakken met iets speciaals. Vorig jaar kwam BMW zelf op de proppen met een schitterende cigaardoos, dit jaar werkten ze samen met het Italiaanse tekenhuis Zagato. De wagen zelf en alle techniek is naar de hand van BMW en het hoeft niet gezegd worden dat deze auto gebouwd is op basis van de BMW Z4. Voor de looks is Zagato verantwoordelijk. Ontwerper Andrea Zagato is goed voor het exterieur terwijl zijn vrouw instond voor het interieur. Beide partijen zeggen dat de wagen straatlegaal is, maar van een productie is momenteel nog geen sprake. Maar gezien het feit dat dit exemplaar met de hand werd gebouwd, lijkt een productie ook erg ver weg. Specificaties blijven voorlopig achterwege.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Dequal 22:02
afbeelding van Dequal

Er zit er voor mij wel een duidelijke Ferrari FF lijn in. Knappe wagen! :) Benieuwd om eens in het echt te zien.

Wim 08:14
afbeelding van Wim

nice, echt nog iets unieks zonder over the top te gaan, heeft idd wat weg van de FF

Quin 11:54
afbeelding van Quin

Ik denk dat de kleur wel veel doet om er een FF in te zien :). Mooie creatie in ieder geval, straalt Zagato uit.

Kenny 19:12
afbeelding van Kenny

En de Ferrari FF heeft op zijn beurt weer heel wat weg van de Z3 Coupé ;-) Ik denk dat dit de coupéversie is van de Z4 waarop velen reeds lang zaten te wachten.

Yvesw 20:03
afbeelding van Yvesw

Oh kijk, een gigantische glaspartij vanachter! Hoe vernieuwend Zagato... Ik heb geen probleem met merkidentiteit, maar al 30 jaar zo van die glazen maken is ook wat te veel van het goede... Past trouwens niet bij de Z4, oogt veel te lomp en hoog voor een relatief kleine wagen. Trouwens Kenny, de Z4 is er toch al in <a href="http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2006/01/mcouperear.JPG">coupé</a>?

Kenny 09:12
afbeelding van Kenny

@ Yvesw, in de vorige generatie bestaat er inderdaad een coupé. Heerlijke machine trouwens, een kennis heeft een Z4M, hmm :-) Maar in de huidige generatie werd er besloten om geen coupé-versie uit te brengen maar te kiezen voor een stalen klapdak om zo het verschil tussen de cabrio en de coupé te minimaliseren. Zonde, want ik (en niet alleen ik) ben enorme fan van de Z3 & Z4 Coupé.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws