SsangYong neemt elektrisch concept mee naar Parijs

Een knappe SsangYong, geef toe, dat zien we niet elke dag. De Koreaanse autoconstructeur met bescheiden verkopen in België lanceert een elektrisch concept op het autosalon van Parijs en zet daarmee een eerste stap naar de nieuwe technologie.

Eerder dit jaar stelde SsangYong ons het XIV-2 Convertible crossover concept voor, dit jaar in Parijs stellen ze opnieuw een concept voor, al is dat dit keer elektrisch. Het concept heet e-XIV concept en moet verwijzen naar een "Exciting user inferface vehicle". De CUV zal zich positioneren in het B-segment, geen al te grote afmetingen dus. 4.160 mm lang, 1.790 mm breed en 1.575 mm hoog. De wielbasis is 2.600 mm lang. Welke technologie onder de kap zit is nog niet bekend, dat maken ze op 27 september bekend in Parijs. De e-XIV krijgt wel een zonnepaneel op het dak om energie uit te toveren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
duckje 16:16
afbeelding van duckje

"Exiting user inferface vehicle". sinds wanneer is dat de belangrijkste troef van een auto? lijkt me meer iets voor echte computernerdjes. dat hij er mooi uitziet moet ik ook toegeven. ssang yong gaat op dat vlak de goede richting uit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws