Lexus LF-CC Concept toont volgende Lexus IS

Lexus wil dat hybride minder als saai wordt bekeken. Daar slagen ze al een poosje in maar met deze LF-CC worden alle saaie lijnen overboord geworpen.

De LF-CC is dan ook een concept car die de lijnen voor Lexus' toekomst uittekent. Hij is de voorbode van de nieuwe D-segmenter die de Lexus IS gaat opvolgen en als we de concept car mogen geloven zal dat als berline en als coupé zijn. Onder de kap zit een 2.5 viercilinder met Atkinson-cyclus, gekoppeld aan een elektromotor. Daarmee is deze full hybrid goed voor een uitstoot van minder dan 100 g/km.

Naast de benzinemotor en de elektromotor omvat het hybridesysteem in de LF-CC ook een generator, een zeer krachtige batterij, een vermogenssplitter die het vermogen van de verbrandingsmotor, de elektromotor en de generator via planeetwielen combineert en herverdeelt in functie van de gebruiksomstandigheden. Het systeem beschikt verder over een compacte Power Control Unit (PCU) die de snelle wisselwerking tussen de componenten van het systeem aanstuurt. De Lexus LF-CC wordt getoond op het salon van Parijs, eind deze maand.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
duckje 15:22
afbeelding van duckje

met een coupe-achtig ding neem je natuurlijk wel een segment waar veel mensen een zwak voor hebben. toch is hij best mooi. ik ben benieuwd in welke mate de opvolger van de IS deze trend door kan zetten.

feyaerts jean 17:05
afbeelding van feyaerts jean

De auto op zich is prachtig maar al moter moet daar een v6 of 2l turbo in en geen hibride

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws