DC Design laat weer van zich horen met nieuwe concept car

DC Design Tornado

DC Design passeerde hier al een aantal keren de revue. Het Indiase merk houdt zich vooral bezig met het bewerken van supercars en het bedenken van eigen modellen, ze in productie brengen blijkt echter een heel ander paar mouwen.

Deze keer pakken ze uit met een SUV-concept, als je dat al zo kan noemen. De Tornado doet ons denken aan een kruising tussen een Audi Avus en een Bugatti Veyron, die allebei wat teveel lucht hebben binnengekregen. De motor is in ieder geval van Audi, al krijgt de 6.0 V12 alvast 25 procent meer vermogen dan de standaardconfiguratie. De motor wordt middenin geplaatst, de sequentiële versnellingsbak stuurt het vermogen naar alle vier de wielen.

Volgens DC Design is het zwevende dashboard makkelijk aan te passen voor de Europese markt. Verder ziet het interieur er best futuristisch uit, zo hoort het ook op een concept car. Voor wie zich afvraagt wat de maat is van de pizzaschijven die voor wielen moeten doorgaan, het gaat om 325/25/28 banden, die vind je niet in de catalogus van de bandenboer om de hoek.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 13:23
afbeelding van Yvesw

Foutje: "Vor wie zich afvraagt wat de maat is..."

Och ja, Leepu zou het niet beter kunnen...

Ponrow 18:18
afbeelding van Ponrow

Man the harpoons !

Yvesw 18:22
afbeelding van Yvesw

@Ponrow: Voor dit ding ga je eerder een Apache helikopter nodig hebben denk ik :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws