Patentbeelden van Gumpert Tornante ingediend

Gumpert Tornante patentbeelden

Na een woelig jaar voor Gumpert duiken er enkele patentbeelden op. Die geven ons opnieuw hoop op de komst van de nieuwe supercar.

Vorig jaar op de autoshow van Genève stelde Gumpert samen met het Italiaans tekenbureau Carrozzeria Touring Superleggera een eerste studie voor van deze supercar. Onder de kap zou een herwerkte 4.2 liter V8 bi-turbo schuilen uit het Audi kamp met niet minder dan 700 pk.

Maar inmiddels is er een pak gebeurd. Gumpert slaagde er niet in een nieuwe investeerder te vinden waardoor het een aanvraag tot faillissement indiende, maar de nieuwe eigenaar kon het kleine merk uiteindelijk alsnog op de rails krijgen. Net daarom dat deze patentbeelden ons wat hoop geven op een rooskleurige(re) toekomst.

In tussentijd werd het design wat opgefrist. Zo zien we nieuwe luchtinlaten, nieuwe bumpers, kleinere grille en nieuwe koplampen. Laten jullie maar even weten of de voorzijde effectief wat weg heeft van het Jaguar C-X75 concept.

Wanneer de nieuwe Gumpert in productie gaat is nog alles behalve duidelijk. Bronnen gokken op een officiële voorstelling op de autoshow van Genève, in maart 2013.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 20:19
afbeelding van Techno Patat

Ik dacht direct aan de Jag, mara dan met de ledjes in de koplampen van de MP4-12C!

Ik vond de gumpert geslaagder (niet mooier, maar wel beter uitgewerkt...)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws