Toyota stelt safety research vehicle voor op CES 2013

toyota safety

Toyota heeft op 's werelds grootste technologiebeurs CES in Las Vegas hun Lexus LS safety research vehicle voorgesteld. Deze Lexus is uitgerust met talloze nieuwe technologieën en veiligheids features.

Alhoewel de wagen daar perfect in staat toe zou zijn is een zelf-besturende autonome wagen niet het doel van Toyota. Het is eerder een demonstratie van technologieën die later hun weg zouden kunnen vinden naar alle productiemodellen. Zo is deze high-tech Lexus LS uitgerust met onder andere een 360° light detection and ranging LIDAR laser op het dak die objecten vanop een afstand van 70 meter kan bespeuren, drie high-definition camera's die onder andere verkeerslichten vanop 150 meter kunnen herkennen en meerdere gps antennes op het dak om de helling en de oriëntatie van de wagen te weten alvorens hij in beweging is.

Ook zit er reeds een technologie in verwerkt die het mogelijk maakt om met andere wagens in de nabije omgeving te communiceren om informatie over snelheid, richting en eventuele gevaren door te geven.

De wagen is naast deze technologieën ook uitgerust met de standaard Toyota/Lexus veiligheidsuitrustingen zoals ABS, lane-keeping assist en adaptieve cruise control.

Een zelfsturende autonome robotwagen is voor Toyota en Lexus slechts een klein deeltje van het verhaal. Zij zijn van mening dat de menselijke bestuurder steeds met zijn volle aandacht bij de situatie moet blijven en dat de elektronische hulpmiddelen hem slechts helpen bij naderend gevaar.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws