Had dit de Bugatti Veyron moeten zijn?

Bugatti Gangloff Concept

Over de Bugatti Veyron zijn al liters inkt neergepend. Een wonder der techniek, maar qua uiterlijk mist hij toch de je ne sais quoi van de Bugatti's van weleer. De Poolse 3d-ontwerper Paweł Czyżewski geeft daarom de Veyron wat meer flair met design elementen van de Type 57 SC Atalante Coupe.

Het design is een mix van moderne en oud invloeden uit de portfolio van Bugatti. Zo toont de buitenkant van de Bugatti Gangloff sterke lijnen aan de wielkasten die linken naar de wielkasten van de Type 57 SC Atalante. Op de zijkant krijgt hij een hervormende mesvormige air intake die je terug vindt op de gewone Veyron. Vooraan krijg je een moderne interpretatie van de huidge Veyron.


Bugatti Gangloff Concept

Verder werd er geopteerd voor de nodige LED-verlichting om de Veyron weer helemaal naar de 21ste eeuw te tillen.

Bugatti Gangloff Concept

Meest opvallend - en misschien wel het mooiste element - is de ruggengraat die over heel de wagen loopt en de achterruit in twee deelt. Dit is een verwijzing naar de befaamde Type 57 SC Atlantic (die laatst nog voor $30 miljoen dollar van eigenaar verwisselde).

Bugatti Gangloff Concept

Paweł Czyżewski omschrijft zijn Bugatti Gangloff Concept zelf als:
""in times of commercial trash and plastic it is hard to see something that has a soul and is able to squeeze out a positive mark on the heart."

Naar alle waarschijnlijkheid blijft dit voor eeuwig een 3D-render.

Wat denken jullie? Had dit de Bugatti Veyron moeten zijn?

Bugatti Gangloff Concept
Bugatti Gangloff Concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dequal 21:54
afbeelding van Dequal

Inderdaad beetje vreemde vergelijking of dit het ontwerp voor de Veyron had moeten zijn als die al reeds tien jaar bestaat. Of het dan een waardige opvolger zou zijn? Heb ik mijn twijfels over. Er zijn wel interessante hoeken en lijnen maar algemeen gezien komt het Bugatti-sfeertje er niet echt uit.

Yvesw 22:22
afbeelding van Yvesw

Buiten de LED-lichtjen, velgen, en mistlicht achteraan is het design van deze wagen toch niet hypermodern? Je kan niet ontkennen dat de Veyron saai ontworpen is. Zelfs voor zijn tijdsperiode.

Anderzijds gaat hier de W16 nooit inpassen (zeker betreffende koeling), maar wat als de Veyron deze looks had en een W12 had met +700pk. Meer dan snel genoeg maar een pak knapper. Het is hoe je het bekijkt natuurlijk... :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws