Dit had de Saab 9-3 kunnen zijn

Gray Design Saab 9-3 Mark III

Het Zweedse designbureau Gray Design doet een gooi naar het nieuwe design van de Saab 9-3. Moest deze er ooit komen weliswaar, want het merk Saab sluimert op dit moment in een dimensie tussen levend en dood.

Het futuristisch design van de 9-3 Mark III door Gray Design heeft op het eerst zicht weinig weg van de Saab designtaal. Kijk je echter wat dieper dan zie je typerende Saab elementen.

De "hockeystok" lijst aan het raam, de motorkap die linkt naar de oude 9-2 en de daklijn hint naar de Oer-Saabs. De wigvorm die over de zijkant loopt linkt ook naar die oer-Saab.

Gray Design Saab 9-3 Mark III

Verder krijgt deze 9-3 ook veel elementen van - die Saab die er nog wel kwam - de 9-5. Merk de doorlopende lichten achteraan en de side-vent op de zijkant op. De uitklapbare spoiler achteraan en de centrale uitlaat zijn een moderne interpretatie van Gray Design zelf.

Gray Design Saab 9-3 Mark III

Het concept is naar productienormen waarschijnlijk iets te extreem, maar het is een knappe verschijning. De kans dat er daadwerkelijk een nieuwe Saab 9-3 komt is klein. Momenteel is National Electric Vehicle Sweden bezig met een elektrische reïncarnatie van de huidige 9-3. Die zou dit jaar nog van de band moeten rollen.

Gray Design Saab 9-3 Mark III

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 10:08
afbeelding van Carlos

Het concept spreekt me wel aan!
Enkel de naam. Kunnen ze misschien wat langer over denken? :-)
Se snuit vind in wel top zoals de 9-5.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws