Audi TT ultra Quattro is een TT op dieet

Audi TT ultra Quattro is een TT op dieet

Op de Wörthersee Tour zal VAG weer gaan uitpakken met wat speciale edities. De belangrijkste van dat rijtje is misschien wel deze Audi TT Ultra Quattro. Een concept dat ons moet tonen hoeveel lichter de Audi TT kan.

Maar het blijft voorlopig wel een concept, dus wees kritisch en vooral realistisch bij het lezen van de volgende cijfers.

Gewichtsbesparing staat centraal in dit concept. Zo werden het dak en de middenconsole gemaakt van carbon en werden de deurscharnieren en stoelframes vervaardigd uit glasvezel. Ook het spaceframe en afneembare carrosseriedelen zorgen voor een besparing. Daarnaast werden ook de keramische remmen uit aluminium gemaakt, zijn de velgen een combinatie van carbon en aluminium (-20kg), krijgt deze TT Ultra Quattro een lithium-ion accu, worden de veren uit carbon vervaardigd en werden de buitenspiegels vervangen door cameras.

Optisch wordt die wat stoerder met een mat witte/grijze combinatie, grotere grille dat we herkennen van verschillende Audi concepts, centrale uitlaat en dikke velgen.

Audi TT ultra Quattro is een TT op dieet

Alles samen zou deze TT exact 1.111 kilogram wegen. Dat is vergeleken met een Audi TT 2.0 TDI een flinke 260 kilogram minder (1 370 kg). In dit Ultra Quattro concept zit wel geen diesel maar een 2.0 TFSI motor met 310 pk en 400 Nm, het blok is 25 kilogram lichter. De sprint naar honderd zou in 4,2 seconden klaar gespeeld zijn en de topsnelheid bedraagt 280 km/u.

Of dit Audi TT Ultra Quattro concept ooit in productie gaat en in welke mate de gewichtsbesparingen effectief doorgevoerd worden, blijft nog even afwachten.

Audi TT ultra Quattro is een TT op dieet
Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 11:36
afbeelding van Kevin

Het zal als hij uitkomt nooit binnen mijn budget passen, en als het zou kunnen zou ik hem waarschijnlijk niet kopen, maar dit is toch een vette wagen!

Wim 12:46
afbeelding van Wim

zou mooi zijn moest de nieuwe TT rond de 1200kg wegen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws