Zo ziet het Yaris Hybrid-R concept er uit

toyota yaris hybrid-r concept

Toyota heeft het eerste plaatje van het Yaris Hybrid-R concept de wereld ingestuurd, de officiële voorstelling staat gepland voor september op de autoshow in Frankfurt.

Een hybride hoeft niet saai te zijn, schreven we bij de publicatie van de eerste teaser. Vierwielaandrijving in een kleine driedeurs Yaris klinkt al interessant. Een 1.6 Global Race engine die samen met twee elektrische motoren wel eens tot 400 pk kan produceren, klinkt nog een pak interessanter.

In deze Yaris allicht geen 400 pk setup, maar de Japanners laten weten dat deze technologie perfect past in een sportwagen, dat wil zeggen dat de kans groot is dat de Toyota GT86 deze technologie onder de kap zal krijgen.

De technologie komt uit de racewereld, meer bepaald de TS030 hybrid racewagen. Die maakt het mogelijk de vrijgekomen energie bij het remmen op te nemen en te gebruiken als extra boost.

Toyota stelt dit Hybrid-R concept voor in Frankfurt en zal daarnaast ook al haar vooruitgang tonen inzake hybride en fuel-cell. Toyota wil voor het einde van dit jaar niet minder dan 16 nieuwe hybrides (nieuwe modellen/facelifts).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws