Lexus TMG 650: F1 limousine [Video]

Lexus-TMG-650

De Lexus TMG 650 is een project van Toyota Motorsport GmbH (TMG) om hun kunnen te tonen. Een Formule 1 wagen verpakt in het lijf van een limousine. Een wagen die misschien kan leiden tot de doorontwikkeling van de "LS-F".

Origineel kondigde TMG aan dat de wagen 800 pk zou hebben, uiteindelijk is het iets minder geworden. 650 pk en 710 Nm uit een twin-turbo 5.0 V8 is anderzijds ook niet slecht. Daarmee laat hij de BMW 760i en Audi S8 ver achter zich. Het sprintje naar de honderd doet de TMG 650 in 4,2 seconden. De topsnelheid is begrenst op 320 km/u.

Black Series is voor doetjes

Uiterlijk kunnen we kort zijn, zet de TMG 650 naast een Mercedes AMG Black Series en die laatste trekt zich in schaamte weg. Een woest ding met absurde styling die het randje van subtiel niet doorbroken heeft, maar gewoon heeft verwoest.

Lexus-TMG-650
Lexus-TMG-650

Het slechte nieuws? Er zijn geen concrete plannen om de wagen in productie te nemen. Al hoopt Alastair Moffitt van TMG dat toekomstige prototypes groen licht krijgen van het merk. Bekijk dit dus als een soort van ingangsexamen. Eén waarmee ze volgens ons rijkelijk geslaagd zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
GeoBem007 15:42
afbeelding van GeoBem007

Onlangs deze machine in levende lijven gezien.
Het magazijn van ons expeditiebedrijf zit momenteel samen met een ander. Zij zijn logistieke partner van Toyota. Zo heb ik hier al prototypes zien passeren van Toyota en Lexus.
Een maand geleden ongeveer stond deze er. Project bestaat al sinds 2012 ergens.
Indrukwekkende machine, interieur ook heeel netjes! Alleen een beetje erover naar mijn goesting. Afwerking was ook niet 100% en er zat genoeg dood insectenvolk op de voorzijde om te kunnen concluderen dat de 650pk's gebruikt worden :D
Ook was er een zwart stickertje geplakt op het glas dat de tellers bedekt zodat je als chauffeur niet verhinderd worden door het engine-lampje... :D

Yvesw 16:13
afbeelding van Yvesw

Had je altijd op foto mogen zetten en doorsturen naar ons ;-) Het afplakken van het lampje is inderdaad typisch bij zo'n projectjes. Met al die lastige software tegenwoordig...

GeoBem007 20:42
afbeelding van GeoBem007

Staan in koeien van letters aan de inkom dat we in principe zelfs onze gsms niet in het magazijn mogen meenemen :D

B4 20:50
afbeelding van B4

Die uitlaten zijn zo verkeerd...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws