Audi Nanuk quattro concept is de verrassing op de IAA

Audi Nanuk quattro concept

Er staat bij Audi meer dan alleen hybride en elektrische meuk, ze namen ook deze knappe crossover mee. Alleen herkennen we die ergens van...

Spectaculair is het minste dat je kan zeggen van dit concept. Dit Audi Nanuk quattro concept is 4541mm lang, 1990mm breed en 1337mm hoog. Dankzij een aluminium Audi space frame en carbon elementen hebben ze het gewicht op 1.900 kilogram kunnen houden. De scherpe snoet, treurig kijkende koplampen en verticale rasters vooraan zijn elementen die we vorig jaar al eens zagen op het Italdesign Giugiaro Parcour concept, en dat is exact wat Audi gebruikte als basis voor deze Nanuk Quattro.

Audi Nanuk quattro concept

Onder de kap zou een dikke V10 TDI schuilen met 544 pk en 1.000 Nm. Prachtig in een conceptwagen, maar we weten allemaal dat die er nooit zal komen. Audi kan nu dus uitpakken met sprinttijden naar 100 km/u in 3,8 seconden en een topsnelheid van 305 km/u. Officieel zou de configuratie 7,8 liter verbruiken. Maar mocht de vierwielaangedreven crossover er ooit komen, lijken die cijfers ons nog te wijzigen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 22:04
afbeelding van Carlos

Ik vind het maar niks.
Een R8 'on high heels'... *zucht*

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws