Volkswagen Tristar concept is voorbode op T6 Transporter

vw-tristar-concept-13

Volkswagen trok vandaag het doek van haar Tristar Concept op de IAA show in Hannover, Canada. Dat concept is de voorbode van de nieuwe T6 Transporter, die wordt begin volgend jaar onthuld.

Het was de Duitse muziekgroep "The Scorpions" die de voorstelling van de Tristar inluidde. Daarnaast werd het concept vergeleken met een Zwitsers mes - extreme off-road capaciteiten, flexibel transport en een pak opbergruimte.

Een doos...

Het concept komt wat blokkig over, hoewel Volkswagen alles uit de kast haalde om het net spitser te maken, zoals de kop- en achterlampen. Binnenin valt de 20 inch tablet op voor videoconferentie. Dat die tablet effectief in productie komt, betwijfelen we, net als de espresso machine die ze erin lepelden. Maar dat de nieuwe Transporter meer technologie meekrijgt binnenin, staat vast.

vw tristar concept 13

...zonder verrassingen

De Tristar is 4.788 mm lang, 2.320 mm breed en 2.066 mm hoog. Hij krijgt vierwielaandrijving en een mechanisch sperdifferentieel op de achteras. Onder de kap ligt de bekende 2.0 liter TDI met 204 pk en 450 Nm. Gekoppeld aan een DSG met zeven trappen, sprint hij naar 100 km/u in 10 seconden. De topsnelheid ligt op 185 km/u.

Volgend jaar zal Volkswagen haar nieuwe T6 Transporter voorstellen op het autosalon van Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws