Lamborghini Asterion Concept is plug-in met 98 g/km CO2

lamborghini-asterion-02-1

Lamborghini maakte zonet haar one-off concept bekend, genaamd Asterion, op de vooravond van de autoshow in Parijs. Het concept is voor Lamborghini een pronkstuk van wat zij technologisch gezien allemaal aankunnen. En dat is best wat: een zelf ontwikkelde plug-in hybride met 910 pk.

Een Lamborghini met elektrische motoren onder de kap, die hadden we tot nu nog niet.

Onder de kap schuilt een 5.2 liter V10 gekoppeld aan een zeventraps DSG die hij van de Huracan leende. Het benzineblok is goed voor 610 pk en wordt gekoppeld aan drie elektrische motoren die samen goed zijn voor 300 pk. Mochten alle motoren dus tegelijkertijd op volle vermogen presteren, is dat een maximaal vermogen van 910 pk.

lamborghini-asterion-02-1

Met dat vermogen is deze LPI910-4 de krachtigste Lamborghini ooit. De sprint naar 100 km/u zou hij in exact 3 seconden afwerken. Zuiver elektrisch kan je maximaal vijftig kilometer rijden.

Of dit elektrisch concept van Lamborghini ooit in productie gaat, daar wordt niet op geantwoord. Maar als we zien dat concurrenten vol inzetten op productievarianten, lijkt het ons erg waarschijnlijk dat ook Lamborghini zich waagt aan een erg exclusieve plug-in supercar.

Helemaal opvallend is de CO2 uitstoot van amper 98 g/km.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws