Minerva JM Brabazon is Belgische hypercar

a4-03-minerva_jm_brabazon_-_royal

Ons Belgische Minerva kondigt vandaag haar gloednieuwe JM BRABAZON voor. Een concept dat ons doet dromen van een productievariant.

Minerva is een Belgisch automerk dat vasthoudt aan haar tradities en gewoontes, dat merk je bij het lezen van hun website en persberichten. Dat ze achter deze JM BRABAZON een emotioneel verhaal schreven, mag dan ook niet verbazen.

Wij zijn gelukkig vooral geïnteresseerd in de harde cijfers. Facts and figures.

Minerva stelt haar JM BRABAZON meteen voor in twee varianten: "Royal" en "Excellence". Beide onderscheiden zich met het interieur en enkele esthetische wijzigingen aan de buitenzijde.

Onder de kap is dit concept een pareltje. Daar schuilt een V12 bi-turbo die volgens hen tot 10.000 rpm kan gaan en meer dan 1.000 pk kan uitspuwen. Dat in combinatie met achterwielaandrijving, een op maat ontworpen halfgeleider, dubbele ontkoppeling en een omgekeerde transmissie met 7 verzetten en je weet met een moordmachine te maken te hebben.

Minerva JM Brabazon

Naast de verbrandingsmotor schuilen er ook drie elektrische blokken onder de kap. Een op elk wiel en een derde achteraan die de energie recupereert tijdens het remmen. Die motoren zijn op hun beurt goed voor 200 pk.

Met een gewicht van 1200 kilogram zou hij naar 100 km/u sprinten in minder dan 2,1 seconden en bereikt hij een topsnelheid die boven de 400 km/u zal liggen.

Een supercar in wording dus. Hoewel. Minerva zegt niet te willen spreken over een productievariant. Ze wouden met dit persbericht wel even inkijk geven in de laatste creaties.

En wie het vergeten was, een goed jaar geleden kwam Minerva ook al naar buiten met een JM brabazon.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
GeoBem 14:53
afbeelding van GeoBem

Sorry, 10.000pk?!

Zal wel bij een concept blijven, maar dromen mag...
Vreemd interieur trouwens.

Adriaan 14:59
afbeelding van Adriaan

10.000 pk :p zal een klein typfoutje zijn. Ik blijf minerva zo een spijtig verhaal vinden he, ooit zo een grote speler in de auto markt, en daar blijft amper iets van over (tot zelf niets)

Yvesw 15:09
afbeelding van Yvesw

Inderdaad, het zijn er 'maar' duizend. Nu ja, verzonnen pk's :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws