Qoros 2 SUV PHEV Concept: Voor trendy Legovolk

qoros-2-suv-phev-concept_01

Hoewel je Qoros moeilijk kan betichten van overdreven stylingskeuzes, kleuren ze met de 2 SUV PHEV Concept toch eens buiten de lijntjes. De wagen staat momenteel te blinken op het autosalon van Shanghai en geeft de Chinese visie op de B-segment Crossovers.

Bij de B-segment Crossovers vallen er enkele kleurrijke knapen te vinden. Denk maar aan de Renault Captur, de Kia Soul en de Nissan Juke. Moest deze 2 SUV echter in productie gaan, dan verbleken die eerder opgenoemde modelletjes. De nieuwe concept van Qoros laat namelijk het midden tussen wat je als kind vroeger bouwde met Lego en een liggende koelkast.

Daarmee proberen we niet negatief te zijn, want dit ding ziet er enorm expressief uit met accenten op al de juiste plekken. Kijk maar naar de luchtsleuf met Qoros-badge op de flank achter het voorwiel, de in de achterbumper verwerkte uitlaatdempers en de her en der geplaatste rode kleuraccenten.

qoros-2-suv-phev-concept

Veel belangrijk is natuurlijk die 'PHEV' in de benaming van de wagen. Qoros toont hier namelijk voor het eerst een plug-inhybride. Een must als ze op de Europese markt iets willen betekenen, dat wisten ze ons al eerder te vertellen. In details over de aandrijflijn gaan ze echter niet. Wel zorgt een nieuwe generatie kleine turbobenzine voor de aandrijving van de voorwielen, terwijl twee krachtige elektromotoren de achterwielen aandrijven. Het batterijpakket zou dan weer vervat zitten in de structuur van de vloer.

qoros-2-suv-phev-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Hendrik 19:51
afbeelding van Hendrik

Lijkt wat op het 'Trabi' (Trabant) concept, dat nooit van de grond kwam...

B4 21:38
afbeelding van B4

Een beetje een mengelmoes van verschillende stijlen. Achterdeuren doen mij een beetje denken aan de Kia Sportage

badm!ke 22:08
afbeelding van badm!ke

Ik dacht eerst dat het een nieuw model van Ssang Yong is

altich@telenet.be 21:44
afbeelding van altich@telenet.be

Ik vind het alvast top. Ik hou van zulke "in your face" ontwerpen die niet elitair overkomen en ook die pretentie hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws