Ook nog voor Tokio: Toyota KIKAI & FCV Plus

toyota-kikai-2015_01

Is de S-FR zo'n concept waarbij je aan je kleine teen voelt dat Toyota hiermee even aftast of 'ie goedgekeurd wordt door de menigte, dan voel je meteen dat de FCV Plus en KIKAI conceptwagens eigenlijk nooit in productie zullen gaan. Eerder showcases dan voorlopers.

KIKAI

De Kikai-concept kan alvast zo uit Mad Max komen gereden. Met zijn Hot Rod-vorm en nogal industrieel ogend design kan je moeilijk omschrijven wat dit nu juist is. Toyota noemt het alvast een driezitter (bestuurder centraal, twee achterste passagiers) die het gevoel van snelheid moet omarmen en een ode moet brengen aan de industriële revolutie. Dat merk je ook, want de Japanners hebben geen moeite gedaan om de mechaniek te verstoppen.

toyota-kikai-2015

Nee, ophanging en motor worden juist prominent in beeld gebracht. Een analoge verademing in een digitale wereld.

FCV Plus

Alsof de Mirai nog niet gek genoeg is, toont Toyota op het salon van Tokio deze FCV Plus. Een futuristisch ogend karretje dat- net zoals die Mirai waterstof omarmt. Toyota droomt namelijk luidop van een duurzame wereld waarin we waterstofenergie gebruiken. Meer nog, de wagen kan via een externe tank waterstof energie opwekken om als een soort van generator te dienen die anderen dan kunnen gebruiken. Zei er iemand toekomst?

 toyota-fcv-plus-2015
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws