Nieuwe Renault Concept eert Le Corbusier

renault-corbusier-coupe-concept-2015

Renault eert in zijn nieuwste concept car de Zwitserse architect Le Corbusier (1887-1965). Dat doen ze vanwege de vijftigste verjaardag van diens overlijden. In de concept car verwerkten ze de ideologie die Le Corbusier na aan het hart lag.

Le Corbusier ken je van Villa Savoye, en laat dat ook de plaats zijn waar Renault het doek haalde van deze concept car. Villa Savoye was geconcipieerd als een buitenverblijf. Kenmerkend voor de villa is de plek die de auto erin kreeg, het huis staat als het ware op stelten om de auto er een plaats in te geven onderin. Dat is een kenmerk uit de jaren '50 waarin de villa werd gebouwd, net toen de auto aan zijn opkomst bij het brede publiek werkte. Tegelijk zorgde Le Corbusier er met zijn sympathieën voor beton en betaalbare architectuur voor dat hij meewerkte aan de grijze karakterloze blokken uit de jaren die volgden.

renault-corbusier-coupe-concept-2015

Over de concept car zelf geeft Renault niet zo veel info vrij, behalve dan dat de wagen in dezelfde geest ontworpen is. Met zichtbare lichte structuren dus en mits spelen met het licht doorheen de hele wagen. Een naam krijgt hij ook, al blijft het bij 'Coupé Corbusier'. Benieuwd of we binnen een aantal jaren een "Talisman Corbusier Coupé" te zien krijgen, zoals de bij Xsara Picasso destijds.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws