Nissan teaset elektrische wagen voor autosalon Tokio

nissan-concept

Een conceptwagen van Nissan die volgens het merk de toekomst van auto-intelligentie en elektrificatie moet tonen. Klaar om de tweede generatie van de Leaf te tonen, Nissan?

Een plaatje met descriptie: 'Together We Ride to Tokyo, the future vision of car intelligence and electrification'. Meer krijgen we niet van het Japanse merk. Het beeld doet ons vormelijk alvast meteen denken aan een Leaf. Een piste die kracht wordt bijgezet door de 'elektrificatie' uit bijhorende tekst. Dat Nissan met een nummertje twee komt van haar elektrische hatchback staat namelijk vast en ook over een lanceringsdatum kunnen we gokken. Want als we de gemiddelde levensloop van 8 jaar hanteren, dan zou de tweede generatie Leaf eind 2017, begin 2018 ten tonele moeten verschijnen. Waardoor eind 2015 het exacte moment is om een eerste studiemodel aan de wereld te tonen.

nissan-leaf-30kwh-2015

Niet meteen voor morgen

Dat we voor 2017 een nieuwe Leaf zullen zien in het straatbeeld lijkt ons weinig waarschijnlijk, Nissan lanceerde dit jaar namelijk nog een sterkere 30 kWh-variant van de huidige Leaf die daardoor zijn range zag klimmen naar 250 kilometer. Nog even wachten dus, al zal de mysterieuze conceptwagen voor Tokio wat meer licht schijnen op de toekomst van het groene blaadje.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws