Om in mee te rijden: Toyota JPN Taxi Concept

toyota-jpn-taxi-concept_01

Haalde het Chinese Geely vorige week nog het doek van haar taxi voor Londen, dan werpt Toyota vandaag de schijnwerper op haar taxi voor Japan. Nog steeds als een concept, maar de JPN Taxi Concept is zo goed als productieklaar.

Twee jaar geleden stelde Toyota haar JPN Taxi Concept voor, een conceptwagen die de toekomst van de taxi moest tonen in Japan. Nu, twee jaar later, nemen ze daarvan een opgefrist model mee. Opgefrist, in die zin dat ongeveer al het conceptuele er af gezwierd is. Een productiemodel staat dan ook waarschijnlijk om de hoek te wachten.

Visueel is het net zoals die Geely voor Londen een retro-taxi. Daar zit een reden achter, want volgens Toyota vangt de JPN Taxi Concept de ziel van Japanse gastvrijheid en zal de vormgeving de vergrijzende populatie aanspreken. Ze kunnen het alvast uitleggen, die Japanners...

toyota-jpn-taxi-concept_01

LPG-hybride

Over beenruimte, lengte en kofferinhoud pakt Toyota niet uit, wel zit er onder de kap een LPG-motor gekoppeld aan een hybride-aandrijving. Relatief proper voor een land met enorm drukbevolkte steden. Tegen 2017 kan het productiemodel je oppikken na je landing in Haneda Airport.

toyota-jpn-taxi-concept_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws