Deze Kia Optima cabrio is té bling bling voor Vlaamse wegen

kia-optima-convertible-sema-2015_01

Voor de SEMA-tuningshow gaat Kia haar Optima onthoofden en vol bling bling hangen om Amerikaanse gegadigden van de stand te plezieren. Voor ons Europeanen flirt de showcar eerder met de term wansmaak.

Niets mis met een Kia Optima, een Zuid-Koreaanse sedan met vrij statige allures. Zaag er echte het dak, verf hem in een knalblauw kleurtje, zwier er 20-duims chromen velgen onder en je krijgt het gevoel dat deze Optima recht uit een aflevering van Pimp My Ride komt gereden.

Smaakvol of niet, de afwerking is wel op niveau, want zo werd de voorruit iets verlaagd en werden er structurele verstevigingen aangebracht in de carrosserie. De achterdeuren, die gaan voortaan averechts open en de gehele carrosserie staat stukken lager bij de grond. Vermogen komt van een 2.0-liter viercilinder benzine met 245 pk. Of er ooit een cabrio van de Optima op de markt zal komen? Zet daar je geld maar niet op. Eerder liet het merk wel weten met een stationwagenvariant te komen, spek naar de bek van Europa. Dat felblauwe kleurtje, dat mogen ze in Amerika houden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws