BMW toont ons dashboard van de toekomst

bmw-airtouch-teaser

Daar horen hopen schermpjes natuurlijk bij, al zal vooral AirTouch een belangrijke evolutie in dashboardland worden. Airwatte?

BMW heeft de eerste teaser vrijgegeven van haar Vision Car, een concept die zal worden voorgesteld op de Consumer Electronics Show begin volgende maand. Die wagen moet de toekomst van het interieur tonen. Daarbij gaat het niet over gebruikte materialen en design (alhoewel) maar wel over AirTouch. De geëvolueerde vorm van Gesture Control uit de nieuwe 7 Reeks zeg maar.

Die Gesture Control omschreven we nog als een gimmick tijdens onze eerste kennismaking. Want hoewel het handig is om elementen van het infotainmentsysteem te bedienen door bewegingen in de lucht te maken, bleef het beperkt tot enkele kleine acties. AirTouch moet het repertoire stevig uitbreiden. Dit omdat het systeem voortaan ook bewegingen in de derde dimensie herkent (lees: niet enkel meer horizontaal en verticaal met je hand, maar ook in de diepte).

Het ziet er dus naar uit dat we in de toekomst allemaal de vogeltjesdans doen in de auto als we de navigatie willen invoeren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws