Skoda Atero krijgt extra zendtijd

skoda-atero-concept_01_0

Enkele weken terug liet Skoda ons kennismaken met de Atero, eens soort van platgeslagen Rapid Spaceback. Vandaag geven de Tsjechen meer info vrij over het project en - vooral - een beter setje beelden.

Nu ja, meer info is alvast relatief, want begin deze maand hadden we al zo goed als alle info te pakken. De Atero dus, een conceptwagen die ontworpen werd door 26 stagiairs bij Skoda en in totaal 1.700 uur in beslag nam om te creëren. De opzet? Een Rapid Spaceback ombouwen tot een driedeurs coupé.

Daarvoor gingen ze met het volledige werkvolk achteraan op dak zitten en lieten ze de achterdeuren verdwijnen. Verder krijgt de Atero rondom een vormelijk subtiele bodykit die visueel in de rode verf wordt gezet, koelsleuven in de motorkap en de uitlaatlijn van de Octavia RS. Rollen doet 'ie op 18-duims velgen met daarachter performant remspul. Of je die ten vollen nodig hebt om de 125 pk sterke 1.4 tot stilstand te krijgen is maar de vraag. Al staat het natuurlijk lekker stoer.

 skoda-atero-concept

Vind je deze Atero maar niets? Dan ben je misschien wel overtuigd door zijn voorgaande broertjes die eveneens door stagiairs in elkaar werden geschroefd; de FUNstar pick-up en de CitiJet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 11:56
afbeelding van Yvesw

Ik zie er een soort van 'vorige generatie Ford Focus 3deurs die geslapen heeft met de Honda CRX' in. :-)

diedrik moës 13:52
afbeelding van diedrik moës

Is een project van eerstejaars studenten, neem het hun niet kwalijk dat ze dit gemaakt hebben

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws