Mercedes GLC F-Cell komt eraan

mercedes-glc-f-cell-2017-conceptcar_1

Mercedes wil net als vele andere merken inzetten op verschillende energiebronnen. Na de elektrische fase willen ze nu de brandstofcel naar een productiestadium tillen in hun gamma. De GLC-Klasse is de eerste die daarvan kan profiteren.

Maar Mercedes wil niet gewoon een fuel cell-wagen bouwen zoals andere merken. Ze koppelen de twee brandstoftanks van elk 4 liter waterstof, goed voor een rijbereik van 450 km, aan een laadsysteem dat de accu ook nog eens kan opladen om 48 km elektrisch te rijden. Brandstofceltanken doe je in drie minuten, even snel als bij een gewone tankbeurt dus.

Met de plug-in technologie die Mercedes toevoegt aan deze GLC F-Cell zorgt het merk ervoor dat de range anxiety wat verminderd wordt.

Verwacht deze GLC F-Cell nog niet direct bij de dealers, Mercedes wil de wagen met deze brandstofceltechnologie eerst gaan verkopen in Duitsland, Japan en de USA vanaf eind volgend jaar, de UK zou in 2018 volgen.

Aanvullend op het nieuws van deze GLC F-Cell is er ook de aankondiging dat Mercedes op het autosalon van Parijs in oktober een volledig elektrisch model zal voorstellen. Die zou een rijbereik van 500 km krijgen en tegen 2020 op de markt komen. Uitkijken dus, Tesla, eindelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws